Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η Ιστορία πάντως δεν χρωστάει σε κανένα…απλά κι αθόρυβα πιστώνει στον καθένα,


ΧΡΕΟΣ
 Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Μέ γονυκλισίες έδωσε όρκους πίστης στήν ΕΕ – ότι δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα από μία αυριανή κυβέρνηση Σύριζα- ο Α. Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του στο διαρκές συνέδριο του κόμματος του. Διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης, ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες, δίνει ο Α.Τσίπρας και για το χρέος, αναφέροντας ότι… “Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών στα πλαίσια μιας νέας ρεαλιστικής συμφωνίας εξυπηρέτησης του χρέους και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας για αμοιβαία ωφέλεια”.
Ακόμα και η θέση για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, φαίνεται να κλονίζεται , καθώς ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι…
“Θα δώσουμε τη μάχη για την απαλλαγή της Ελλάδας από το βραχνά του χρέους. Διεκδικώντας μέσα από μια ειλικρινή, αλλά αποφασιστική διαπραγμάτευση διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους”.
Άλλο θα διαγράψω το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και άλλο θα δώσω τη μάχη.
Τη “μάχη” μπορεί και να την χάσεις κ.Τσίπρα.


Ερωτηματικά εξ’ άλλου δημιουργεί η αναφορά του για …
“Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο με τεχνική που δεν θα ζημιώνει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά μέσω των ευρωπαϊκών συλλογικών μηχανισμών”.
Τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτή τη φράση – γρίφο;
Σύντομα ίσως μάθουμε.
Τό κακό είναι οτι το ευρωπαικό ιερατείο δεν θα υποχωρήσει στον Α.Τσίπρα.
Τα 330 ψωρο-τρις πού χρωστάει η Ελλάδα δεν είναι και κανένα τρελλό ποσό,μπορεί να το κάνει ζάφτι …
Ελάτε όμως που οτι παραχωρήσουν οι ευρωκράτες στην Ελλαδα θα πρέπει να το δώσουν αμέσως μετα στην Ιταλία που μόνο το 2015 για τοκοχρεολύσια εχει να καταβάλει 300 δις .
Οπότε , βοήθεια μας…
Μόνον στην Ιταλία χρωστά ήδη το Ελληνικό δημόσιο 38 δις απο τον διακρατικό δανεισμό του Μηχανισμού πού δανειζόταν με 5 – 7 % το δεκαετές επί 2 χρόνια για να δανείζει με 2,5 % και δεακετή περίοδο χάριτος…
Την ώρα που τα ΜΜΕ μαζί με τους ευρω-ανεύθυνους Έλληνες πολιτικάντηδες έπειθαν τους Έλληνες πολίτες ότι το πρόβλημα είναι “μόνον” οι δοσοληψίες με τη Γερμανία…
Στην Ισπανία άλλα 27 δις.
Μέχρι και στην Ιρλανδία και Πορτογαλία υπάρχει χρέωση…
Της Γερμανίας είναι 57 δις απο τα συνολικά 300 περίπου.
Έξω από αυτά μένουν βέβαια οι λοιπές υποχρεώσεις λόγω ισολογισμού target2
Ο κάθε πολίτης πλέον (εκτός των χρονίων βολεμένων) βλέπει το μέλλον χειρότερο και αβέβαιο μετά από σχεδόν 5 χρόνια μαρτυρίου.
Πρώτιστο καθήκον του πολιτικού συστήματος μας ήταν και θά είναι η συνεννόηση και η από κοινού προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων.
Αλήθεια στο κλείσιμο της βουλής πως τα βρήκαν όλοι …για να επαναπροσλάβουν τους παράνομα προσληφθέντες στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, και το κυριότερο πως τα βρήκαν και μοιράστηκαν οι 300 εθνοπατέρες μας 300.000 ευρώ  για μισθούς Ιανουαρίου του 2015 τη στιγμή που έκλεισε η βουλή…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου