Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Γράφει η Ευδοκία Παπαγγέλου
 
Μόλις πριν ένα μήνα, η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα.
Η πτώση, επιτέλους, μιας συγκυβέρνησης που πλήττει καθημερινά με τις αποφάσεις της και τις δήθεν διαπραγματεύσεις την ελληνική οικογένεια διαφαίνεται. Κάποιοι ανησυχούν για το αποτέλεσμα.
Ποιοι; Εκείνοι που εξαθλίωσαν το λαό, εκείνοι που γνωρίζουν ότι ήρθε η ώρα της τιμωρίας τους. Εκείνοι σπείρουν διχόνοια, δημιουργούν ίντριγκες και τρομοκρατία.
Χαρακτηρίζουν πως η απόφαση των βουλευτών της αντιπολίτευσης να μην εκλέξουν Πρόεδρο είναι αντίθετη με τη λαϊκή βούληση – λες και έκαναν δημοψήφισμα και ξέρουν. Αλλά και έτσι να είναι, πρώτον η ύψιστη διαδικασία της δημοκρατίας μας, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι συνταγματικά ορισμένη και όσο και αν το επιδίωξαν να ευτελίσουν το Σύνταγμα δεν μπορούν να το καταργήσουν και δεύτερον αν η μη ψήφιση Προέδρου και οι εκλογές είναι αντίθετες προς το λαϊκό αίσθημα, η εκλογή ενός κόμματος στην εξουσία με ένα συγκεκριμένο προεκλογικό πρόγραμμα και η ολοκληρωτική μη τήρησή του μετά τις εκλογές τι είναι;;;
Κάποιοι μάλιστα, ακόμη χειρότερα κ με μεγαλύτερες δόσεις ψεύδους, χαρακτηρίζουν την απόφαση αντισυνταγματική γιατί δήθεν μια «μειοψηφία» ρίχνει την κυβέρνηση. Ποια μειοψηφία και ποια πλειοψηφία; Αυτή που δημιούργησαν με εκλογικά συστήματα ευνοϊκά για τον πρώτο, έναν πρώτο που δεν συγκεντρώνει ούτε το 40% των ψηφισάντων, οι οποίοι δεν είναι ούτε το 65% του εκλογικού σώματος και εκείνο σε τι ποσοστό του πληθυσμού αντιστοιχεί; Για ποια πλειοψηφία μιλάμε λοιπόν; Γιατί οι ίδιοι αποτελούν μειοψηφία. Μια μειοψηφία που προσπαθεί να καθορίσει τις ζωές μας ή καλύτερα, δέχεται τις εντολές από μια άλλη μειοψηφία που θέλει να καθορίσει τις ζωές του κόσμου.
«Έπεσαν»! Όμως δεν «έπεσε» μαζί τους και η τρομοκρατία που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας. Τώρα, πολύ περισσότερο από ποτέ, όσο πλησιάζουν οι κάλπες, η τρομοκρατία αυξάνεται από εκείνους που φοβούνται την τιμωρία.
ΟΧΙ! Δεν επιτρέπω να μου μεταδώσουν τον φόβο τους!
ΟΧΙ! Δεν ξεχνώ την ιδεολογία μου!
ΟΧΙ! Δεν τους παραδίδω τη ζωή μου!
Σ’ αυτόν τον πόλεμο που μου κήρυξαν, κρατώ ως όπλα μου την ελεύθερη βούληση και την ανεξάρτητη ψήφο μου. Μια ψήφο που θα μετρήσει γεγονότα και όχι εικασίες.
Παπαγγέλου Ευδοκία – Φιλόλογος
Υποψήφια Βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου