Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και…ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ

theodorakis-2-1050x380
ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΨΗΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΪΜΟΥΣ
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σάλος μεγάλος έγινε ,λέει,διότι η Πρόεδρος της Βουλής κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου διαχώρισε τη δημοσιογραφία σε τουλάχιστον δυο κατηγορίες.Ενόχλησε η αναφορά της στη δημοσιογραφία των υπαλλήλων των μεγάλων καναλιών και των ραδιοφώνων και των εφημερίδων.

Αυτή την αναφορά την έβαλαν αρκετές φορές και στο ΜΕΓΚΑ και φυσικά στον ΣΚΑΙ,δημοσιογράφος του οποίου είχε υποβάλλει το σχετικό ερώτημα. Πράγματι όταν τα πράγματα είναι άνετα οι μεγαλοεπιχειρηματίες που εμφανίζονται και ως δημοσιογράφοι ,αλλά και μεγαλοδημοσιογράφοι που υπηρετούν τη διαπλοκή με τον κανόνα «πετάει και ο γάϊδαρος,αν το ζητάει το αφεντικό» εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και διάφορες άλλες μπούρδες.

Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα τότε απαντούν με τον στυλ …Ευαγγελάτου. Αν θυμόσαστε ο ζάμπλουτος αυτός,του οποίου και η συζυγος δηλώνει δημοσιογράφος ,αν και δεν άφησε αθλιότητα που να μην την καταστήσει περιεχόμενο των εκπομπών της ,οταν στριμώχτηκε σε ζωντανή εκπομπή από τη Ραχήλ Μακρή για το «καθεστώς ΜΕΓΚΑ» πέταξε την ιστορική για την αθλιότητά της δικαιολογία «εμείς υπάλληλοι είμαστε»!!!

Όταν συμφέρει είναι υπάλληλοι,όταν συμφέρει είναι ανεξάρτητοι που γνώμονα έχουν μόνο τους κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ… Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό. Οταν έκαναν κανονική δημοσιογραφία,διότι έκαναν και τέτοια,είχαμε συνεργασία και αν θέλαμε μετείχαμε και στις μεθόδους πλουτισμού,διότι μας προτάθηκε.
Αλλά παραιτηθήκαμε εγγράφως και με δικαστικό επιμελητή καταγγέλοντας τις μεθόδους πλουτισμού.

Έτσι δεν είναι κύριε Ευαγγελάτε;

Και στηνΕΡΤ μας προτάθηκε τεράστια θέση με τεράστιο μισθό επι Θοδωρή Ρουσόπουλου. Την πρόταση μας την έκανε ο…Τάκης Χατζής.Και είπαμε ΟΧΙ διότι γνωρίζαμε ,αυτά που γνώριζαν κι άλλοι που παρακαλούσαν και για απλή θεσούλα…

Είναι ο Τάκης Χατζής που σιγά-σιγά άρχισε την άνοδο και μάλιστα έγινε στον ΣΚΑΙ και…παρουσιαστής εκπομπών και συνεντευξιαστής του Α.Σαμαρά. Ο Τάκαρος τη δουλειά του κάνει και πάντα είχε το δόγμα ότι αυτή η χώρα έχει τόσο ρηχή κορυφή,ώστε και ένας απλός λοχίας να μπορεί να την κυβερνήσει…

Ο Τάκαρος προκαλεί τώρα σάλο γιατί έγινε πρωτοσέλιδος στο HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη ,ως απόφοιτος …δημοτικού που ανέβηκε τόσο ψηλά,ώστε την έπαθε όπως η …άφρων μαϊμού!
Η εξουσία τα έχει αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τώρα εκεί και μέσα σε αυτά που έκανε άμεσα ήταν να ανοίξει ξανά την ΕΡΤ και να βάλει εκεί όσους ήταν.

Κατ αρχήν σωστό.Αλλά στη συνέχεια να δούμε αν θα γίνει έλεγχος.Διότι η προηγούμενη ΕΡΤ ήταν βυθισμένη στα σκάνδαλα,Και μεταξύ των «χλωρών» που επανήλθαν, είναι και πολλά ξερά που πήραν θέσεις με τον ίδιο τρόπο και χειρότερο απο αυτόν του Χατζή.

Εχουμε και ονόματα και φάκελο και λίαν προσεχώς θα τρίβετε τα μάτια σας… Στους πιθανούς εταίρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο Σταυράκης Θεοδωράκης,ο οποίος είναι τόσο …μορφωμένος ώστε να κάνει και επιμόρφωση σε αμόρφωτους…

Ποιός το λέει;Ο ίδιος γραπτώς και προφανώς θα το λέει και προφορικώς στους καθηγητές και άλλους μορφωμένους με τους οποίους κάνει,όπως και ο Χατζής,παρέα.

Ιδού τι γράφει ο Σταυράκης εκεί που το παίρνει το…Ποτάμι:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισάμου και μεγάλωσε στην Άνω Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1984 από το ραδιόφωνο, συνέχισε με την αριστερή Πρώτη και όταν αυτή έκλεισε πήγε στη συντηρητική Μεσημβρινή.

Ακολουθώντας τους συνταγματικούς κανόνες (!) κάθε τέσσερα χρόνια τα αλλάζει όλα στη ζωή του, έχει δουλέψει σε εννιά ραδιοφωνικούς σταθμούς (ανάμεσά τους ο ΣΚΑΪ αλλά και ο 902 αριστερά στα FM), σε έξι περιοδικά, τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει κάνει πολιτικές συνεντεύξεις για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το Βήμα της Κυριακής.

Για δύο χρόνια επέστρεψε στη γειτονιά που μεγάλωσε και ασχολήθηκε παράλληλα με τη δημοσιογραφία και με την επιμόρφωση των Ρομ.

Το 1999 ξεκίνησε να παρουσιάζει στην τηλεόραση τους «Πρωταγωνιστές» μια ενημερωτική εκπομπή που ήταν πρώτη σε θεαματικότητα τα τελευταία χρόνια στο MEGA, δίνοντας παράλληλα λόγο στους «άλλους Πρωταγωνιστές» στα Νέα του Σαββατοκύριακου.

Το 2009 μαζί με άλλους δημοσιογράφους δημιούργησαν το protagon.gr, ένα σάιτ που φιλοξενεί ιστορίες που μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

[www.ntokoumenta.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου