Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Ένα πρώτο θετικό βήμα, έστω και αργά, για να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό (Video)



Αλέξης Τσίπρας: Ένα πρώτο θετικό βήμα, έστω και αργά, για να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό (Video)
Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
"Σήμερα έγινε ένα θετικό βήμα. Η Ευρώπη αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το μεγάλο πρόβλημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, στο οποίο πρέπει να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση. Έστω και αργά η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί αν λειτουργήσει με τη λογική το κάθε κράτος μέλος να βλέπει τα δικά του σύνορα. Έστω και αργά συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μπει πρωτίστως ο άνθρωπος και μετά η οικονομία. 


Βεβαίως υπήρξαν διαφορετικές φωνές, αυτό είναι λογικό, αλλά στο τέλος υπήρξε μια απόφαση που επιβεβαιώνει το βήμα που έγινε χτες για την μετεγκατάσταση συνολικά 160.000 προσφύγων και την ενίσχυση των κρατών υποδοχής για τη δημιουργία ανοιχτών ξενώνων υποδοχής και ταυτοποίησης μέχρι τέλος Νοεμβρίου.
Είναι πολύ σημαντικό να εργαστούμε όλοι και σε συνεννόηση και με τις χώρες διέλευσης και κυρίως με την Τουρκία, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για να μη θρηνούμε θύματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο θάλασσα. Να σταματήσει αυτή η δραματική εικόνα μιας Μεσογείου και ενός Αιγαίου, υγρού τάφου για πρόσφυγες που ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Σε γενικές γραμμές η σημερινή απόφαση είναι ένα θετικό βήμα που χρειάζεται να ολοκληρωθεί και να ενισχυθεί στο άμεσο μέλλον"



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου