Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η οικουμενική Σύνοδος θα διεξαχθεί στα Χανιά τον Ιούνιο, πιθανόν υπό την «σκέπη» και του ρωσικού ναυτικού!

Anamnistiki Prokthimenwn sto Champessy 

Στην  Ορθόδοξη  Ακαδημίας Κρήτης στα Χανιά,   θα πραγματοποιηθεί τελικά  από  τις 16 έως 27 Ιουνίου 2016, η Οικουμενική Σύνοδος .
Το  Πανορθόδοξο Συμβούλιο των εκκλησιών στην Γενεύη  ενέκρινε και τα θέματα προς συζήτηση της Συνόδου τα οποία είναι   : «Ορθόδοξη Διασπορά», «Αυτονομία και η μέθοδο της ανακήρυξης της», «Η αξία της θέσης και του σεβασμού σήμερα», και  «η σχέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο  χριστιανικό κόσμο».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η απόφαση αυτή λήφθηκε από όλους τους Επικεφαλείς και τους εκπροσώπους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, που συνήλθαν στην Ελβετία, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας.
Υπάρχουν  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες , ότι κατά την διάρκεια της Συνόδου, εκτός της παρουσίας ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας,  ρωσικά πολεμικά πλοία και πολεμικά αεροσκάφη θα περιπολούν σχετικά κοντά στο νησί της  Κρήτης σε διεθνή ύδατα  , υλοποιώντας  ενδεχομένως «ασκήσεις ετοιμότητας ». Άλλωστε την πρακτική αυτή ακολουθούν συνεχώς οι Ρώσοι στο Αιγαίο Πέλαγος .
Εκτιμάται ότι σε περίπτωση δε, που κάποιο τουρκικό αεροσκάφος  « το φέρει ο αέρας» κατά εκεί , όλα τα ενδεχόμενα θα είναι πιθανά .
Αρχικά, η Αγία Οικουμενική Σύνοδος είχε προγραμματιστεί να λάβει  χώρα  στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, λόγω της αύξησης των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, η  Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε να αλλάξει η τοποθεσία της Συνόδου αυτής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Ελβετία, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος πρότεινε αρχικά  ως πιθανή επιλογή  καθεδρικό ναό του Αγίου Όρους, αλλά ως αποτέλεσμα της συζήτησης μεταξύ των Προκαθημένων,  επιλέχθηκε το νησί της  Κρήτης.
Σύμφωνα με την απόφαση της Πανορθοδόξου Συνόδου  των Προκαθημένων όλα τα εγκεκριμένα κείμενα  της Συνόδου θα δημοσιεύονται.
Το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου με θέμα« Το μυστήριο του γάμου και τα εμπόδια σε αυτό », υπεγράφη από τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών όλων των εκκλησιών, με  εξαίρεση την Ορθόδοξη Γεωργιανή Εκκλησία και την εκκλησία της Αντιοχείας.
Οι Επικεφαλείς Προκαθήμενοι αυτών των εκκλησιών εξέφρασαν την  διαφωνία τους σε σχέση  με το έγγραφο αυτό» , αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Το ρωσικό  Πατριαρχείο όμως,  δεν διευκρίνισε   που εστιάζονταν ακριβώς  αυτή η διαφωνία.
Στην Κρήτη αντί στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει τελικά η Οικουμενική Σύνοδος. Δηλώσεις για την ατζέντα της Συνόδου,  είχαμε προαναγγείλει ότι το νησί της Κρήτης θα φιλοξενήσει την  μεγάλη οικουμενική Σύνοδο μετά από εκατοντάδες χρόνια , ανακοίνωσε ο Ρώσος Πατριάρχης.
Ωστόσο όλοι οι ορθόδοξοι  σε όλον τον κόσμο αναμένουν  την δημοσίευση των αποφάσεων της Ιερής Οικουμενικής Συνόδου με σκοπό την αποφυγή παρερμηνειών και ψευδών ειδήσεων,  για πολλά και σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την ζωή του σώματος της ορθοδόξου εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου