Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Πλησιάζει τα τουρκικά σύνορα η Ρωσία – Δημιουργία κράτους ζητούν οι Κούρδοι της Συρίας – Σε πανικό η Άγκυρα

Syria-NATO-ISIS-Putin-610016_prisonplanetgr 

Έχοντας την αποτελεσματική υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας οι συριακές δυνάμεις προελαύνουν ασταμάτητα στις περιοχές που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του το αμερικανοκίνητο Ισλαμικό Κράτος. Την συνεργασία αυτή εξήρε ο κυβερνήτης της Λαττάκειας.

«Τα στρατεύματα του καθεστώτος βρίσκονται πλέον σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία.

Την τελευταία εβδομάδα δε, ο συριακός στρατός κατάφερε να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών από την συμμαχική τους χώρα Τουρκία, στο βόρειο Χαλέπι, την συριακή μεγαλούπολη. Πλέον τα κυβερνητικά στρατεύματα αγωνίζονται για να πάρουν τον έλεγχο των σύρο-τουρκικών συνόρων, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην Άγκυρα. Παράλληλα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις «Spetsnaz» έχουν περικυκλώσει το Χαλέπι, όπου σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις.
Σαν να μην έφτανε αυτό για την γείτονα, εκατοντάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία του Ο.Η.Ε. στην πόλη Ιρμπίλ της Συρίας, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στο κουρδικό PKK.
Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να υπερασπιστεί τους Κούρδους πολίτες που βρίσκονται στο έλεος των επιθέσεων της Τουρκικής κυβέρνησης.
«Σκοπός αυτής της διαδήλωσης είναι να πούμε στον κόσμο και τις ξένες ΜΚΟ για τις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία, το Τσίζρε, τη Σιλόπι, τη Νουσαιμπιν και τη Ριγιάβα. Με αυτές τις επιθέσεις στόχος είναι οι Κούρδοι πολίτες, καθώς και να δείξουν ότι δεν υπάρχει Κουρδιστάν,» δήλωσε ένας Κούρδος διαδηλωτής.

Σε πανικό η Άγκυρα που βλέπει την Ρωσία να είναι λίγο πριν ελέγξει τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία αλλά και τους Κούρδους εκεί να φωνάζουν για την δημιουργία κράτους Κουρδιστάν, με εδάφη και από την τουρκική επικράτεια.


prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου