Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική κατοικία στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ της Μόσχας.Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας απευθυνόμενος προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συζητήσουμε τα δύσκολα θέματα που σχετίζονται με ότι συμβαίνει γύρω από την σύγκληση της Αγίας Συνόδου.»
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη Εκκλησίες αρνούνται να συμμετάσχουν στην Σύνοδο, διαμαρτυρόμενοι για τα έγγραφα των κειμένων, ζητώντας σχετικές τροπολογίες» πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας ενημέρωσε τα Μέλη ότι «η πρόταση μας απορρίφθηκε, και ως εκ τούτου, πρέπει να λάβουμε μια τελική απόφαση σχετικά με την συμμετοχή της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αγία Σύνοδο.»
Πληροφορίες του romfea.gr και του Αιμίλιου Πολυγένη αναφέρουν ότι η Ρωσική Εκκλησία έθεσε όρο για να συμμετάσχει, να μετατεθεί η ημερομηνία της σύγκλησης της Αγίας Συνόδου.
Σε λίγο νεότερες πληροφορίες….