Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Χάνεται και η σύνταξη του Ιουλίου - 6.000 υπάλληλοι για 35.000 δικαιούχους


Η πλειοψηφία των συνταξιούχων που συνωστίζονται στα γκισέ τουΙΚΑ για να λάβουν τη σύνταξη του Ιουνίου, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν αλλά θα χάσουν και αυτή του Ιουλίου.

Όπως αποκαλύπτει στο newpost η υπεύθυνη επικοινωνίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, Ιωάννα Γιασμπαρίκου, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν θα προλάβουν να εξυπηρετήσουν μεγάλο μέρος των συνταξιούχων:
«Είμαστε 6000 υπάλληλοι πανελλαδικά και πρέπει μέχρι και την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, να εξυπηρετήσουμε 35000 συνταξιούχους. Καταλαβαίνετε πως οι περισσότεροι δεν θα προλάβουν την προθεσμία, θα πρέπει λοιπόν να περιμένουν τη νέα προθεσμία, έως τις 6 Ιουλίου για να πραγματοποιήσουν την κατάθεση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Όμως είναι πολύ πιθανό πολλοί να χάσουν και τη δεύτερη προθεσμία και να μην πληρωθούν ούτε τον Ιούνιο ούτε τον Ιούλιο».
Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το μπάχαλο
Οι δύο πρώτες απογραφές έγιναν μέσω των τραπεζών οι οποίες απλά – αφού αυτήν την εντολή είχαν- έλεγχαν την αυτοπροσωπία με τη φυσική παρουσία του δικαιούχου.
Η τρίτη απογραφή – αυτή δηλαδή που διανύουμε – ήταν απόφαση του ΙΚΑ να διασταυρώσουν οι τράπεζες τον ΑΜΚΑ με τον ΑΦΜ. Κάτι που, όπως λέει η κ. Γιασμπαρίκου «από τη στιγμή που ανατέθηκε στις τράπεζες ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα φτάναμε σε αυτό το αποτέλεσμα,όχι με ευθύνη των τραπεζών. Δεν είναι δυνατό να αντίθεται η διασταύρωση των στοιχείων σε άλλο φορέα που δεν διαθέτει ούτε αρχεία, ούτε βάση δεδομένων».
«Οι συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται μόνιμα και σταθερά και με τις απογραφές και με τις περικοπές και με τις συντάξεις που περιμένουν να βγούν. Ό,τι είναι να τους εξυπηρετήσει καθυστερεί με τρόπο χαρακτηριστικό, με ευθύνη της κυβέρνησης που δεν προσλαμβάνει προσωπικό και δεν εκσυγχρονίζει το κράτος», λέει στο newpost ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης και προαναγγέλλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου