Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μήνυμα θανάτου στον Άρειο Πάγο: Θα ξεκληρίσουμε τις οικογένειές σας!


Μήνυμα θανάτου στον Άρειο Πάγο: Θα ξεκληρίσουμε τις οικογένειές σας!

Απειλές από τους άγνωστους αποστολείς κατά δικαστών, εισαγγελέων, υπουργών και των συγγενών τους - «Κάντε τις προφυλακίσεις αποφυλακίσεις, αλλιώς θα έρθουν σφαίρες» γράφουν και δίνουν διορία 15 ημερών

Ένας φάκελος με τρεις σφαίρες εστάλη σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος περιείχε και ένα απειλητικό σημείωμα, το οποίο επίσης ερευνάται από τις Αρχές.


Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος εμφάνιζε ως αποστολέα το όνομα «Αλεπουδέλης». Πρόκειται για το πραγματικό όνομα του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Μυτιλήνη -την ιδιαίτερη πατρίδα, δηλαδή, της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Ο φάκελος περιείχε τρία φυσίγγια 7,62mm, ενώ το ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα στρέφεται -γενικά και αόριστα- κατά συγγενών εισαγγελέων, αντεισαγγελέων και υπουργών, που έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για διάφορες υποθέσεις.

Παράλληλα, με το κείμενο στο σημείωμα, ο άγνωστος/άγνωστοι αποστολέας/αποστολείς ζητούσε την απελευθέρωση κρατουμένων, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα.

Το σημείωμα είναι γραμμένο σε greeklish και αναφέρει ότι «αν δεν διορθωθούν οι αδικίες από υπουργούς, ανακριτές και εισαγγελείς μέσα στους επόμενους 20 μήνες, θα βρεθούν οι στόχοι και θα προσδιοριστεί η τιμωρία»

«Κάντε τις προφυλακίσεις αποφυλακίσεις, αλλιώς θα έρθουν σφαίρες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα.

«Αν σε 15 μέρες δεν αποφυλακίσετε τους άδικα προφυλακισμένους σε αυτή τη βρωμερή υπόθεση, τότε σε διάστημα 20 μηνών, είτε ο υπουργός είτε η εισαγγελέας είτε ο ανακριτής που ενεπλάκη στην υπόθεση, θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί, για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες» αναφέρει ακόμη το απειλητικό σημείωμα.

Ο φάκελος παρελήφθη μέσω ΕΛΤΑ, πέρασε από έλεγχο, στον οποίο έγιναν αντιληπτά τα τρία φυσίγγια, και στη συνέχεια παρελήφθη από την προσωπική ασφάλεια της εισαγγελέως ΑΠ, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος δεν ανοίχτηκε στην Εισαγγελία ΑΠ, αλλά τον παρέλαβαν τα ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) της Αστυνομίας, τα οποία και τον άνοιξαν, εξαιτίας του διάχυτου κλίματος φόβου που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για χτύπημα κατά δικαστικών και άλλων στόχων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου