Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αδωνις: Με ρεζίλεψες, Σαμαράς: Όχι, εσύ με ρεζίλεψες !


Αδωνις: Με ρεζίλεψες, Σαμαράς: Όχι, εσύ με ρεζίλεψες !Ειρωνικά μηνύματα και οργισμένους διαλόγους είχε το παρασκήνιο ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Αντώνη Σαμαρά, από τον ανασχηματισμό- που ο πρώτος έμεινε εκτός κυβέρνησης- μέχρι τη στιγμή που ο πρώην υπουργός Υγείας έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 
Ο κ. Γεωργιάδης δεν πίστευε ότι υπήρχε περίπτωση να φύγει από την κυβέρνηση. Όταν αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι μπορεί να το είχε παρακάνει με τις μετωπικές συγκρούσεις στο υπουργείο Υγείας, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και τον ρώτησε αν του δημιουργεί πρόβλημα η συμπεριφορά του. «Πρόβλημα μου δημιουργεί που αρχίζεις να μαλακώνεις», του απάντησε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το «Βήμα».

Όμως, την προηγούμενη Δευτέρα ο κ. Γεωργιάδης αιφνιδιάστηκε, όταν έμαθε ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης. Όταν συνήλθε από το σοκ έστειλε δύο SMS. Το ένα προς τον πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον ειρωνικά για τη συνεργασία τους και το άλλο προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μία λογική «θα έρθει και η σειρά σου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του τηλεφώνησε, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν έθεσε θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς του απάντησε με SMS «θέλω να τα πούμε». 

Η συνάντηση έγινε μετά από τρεις ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου. «Καλημέρα κ. Πρόεδρε», του είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης όταν τον είδε. «Οχι κ. Πρόεδρε. Αντώνη με λένε», του απάντησε ο πρωθυπουργός και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες. «Με ρεζίλεψες», του είπε ο πρώην υπουργός. «Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου. Πρωθυπουργός είσαι, ό,τι θέλεις κάνεις. Αλλά θα μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα». 
«Εσύ με ρεζίλεψες», του απάντησε ο κ. Σαμαράς. «Διέρρευσες στον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες», συμπλήρωσε, με τον κ. Γεωργιάδη να του απαντά «Ετσι όπως έγινε, ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Επρεπε να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου». 
Η συνάντηση πάντως δεν κράτησε πολύ, καθώς σύντομα βρήκαν σημείο επαφής. Οταν ο πρωθυπουργός του ζήτησε να δεχτεί τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο κ. Γεωργιάδης έθεσε τρεις όρους. Να αναλάβει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, να κρατήσει τις αρμοδιότητες για τα φάρμακα ο Μάκης Βορίδης και να μην μεταβιβαστούν στον Λεωνίδα Γρηγοράκο για να μην αποδοκιμαστούν οι επιλογές του από τη νέα ηγεσία του υπουργείου και να κάνει μία δήλωση στήριξής του ο πρωθυπουργός.
Το πρώτο το δέχθηκε ο κ. Σαμαράς, το δεύτερο το υποσχέθηκε, αλλά στο τρίτο απάντησε ότι θα γίνουν «Τούρκοι όλοι όσοι έδιωξα»«Τότε μείνε με τους Τούρκους κι εγώ θα πάω για μπάνια», του απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και τελικά έγινε δεκτός και ο τρίτος όρος.
Φωτογραφία: Eurokinissi πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου