Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Μας πήραν στο μεζέ οι Γερμανοί. «Μια εβδομάδα στην εξουσία: η κυβέρνηση στην Αθήνα κλυδωνίζεται»


«Μια εβδομάδα στην εξουσία: η κυβέρνηση στην Αθήνα κλυδωνίζεται» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της εφημερίδας Tagesspiegel. Η εφημερίδα σημειώνει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle: «Δεν ήταν μόνο η Εθνική Ελλάδας που στο πρώτο της παιχνίδι το Σάββατο δεν τα κατάφερε. Και στο εσωτερικό κάθε άλλο παρά καλά πηγαίνουν τα πράγματα.
Στο Μπέλο Οριζόντε ο Αρμάρο, ο Γκουτιέρεζ και ο Ροντρίγκεζ έβαλαν τα γκολ (της Κολομβίας) και νίκησαν την Ελλάδα. Στην Αθήνα, αντιθέτως, η ομάδα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βάζει αυτογκόλ. Μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Σαμαράς προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης –μια αντίδραση στην ήττα των ευρωεκλογών.



Από το ανανεωμένο προσωπικό, ο πρωθυπουργός περίμενε μια νέα ώθηση. Όμως η επανεκκίνηση αποδείχθηκε μια κακή αρχή. Στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν ξεσπάσει σοβαρές διαμάχες σχετικά με την κατάργηση θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται και πάλι η τρόικα στην Αθήνα. Η κυβέρνηση έχει μείνει πίσω με την υλοποίηση πολλών μεταρρυθμίσεων. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άσκησε κριτική το ΔΝΤ στην αυξανόμενη «κούραση για μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα. Εάν η Αθήνα «πάρει πίσω» τώρα τα συμπεφωνημένα περί κατάργησης των θέσεων εργασίας στο δημόσιο, απειλούνται σοβαρές διαμάχες με τους δανειστές».

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου