Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Στο παρά πέντε κυβερνητικές εξυπηρετήσεις σε μεγαλοεκδότες και καναλάρχες


Τροπολογία που διευκολύνει τα συμφέροντα μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών, και κατακρεουργεί το "αγγελιόσημο" επιχειρεί να ψηφίσει αύριο η κυβέρνηση, εντάσσοντάς την αιφνιδιαστικά σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Εκτάκτως συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Οι προτεινόμενες διατάξεις – που εντάχθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής στο άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ογκολογικό νοσοκομείο της Κηφισιάς "Αγιοι Ανάργυροι" - θα συζητηθούν αύριο το πρωί, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί σε μία συνεδρίαση το νομοσχέδιο.

Η φωτογραφική τροπολογία "λύνει τα χέρια" υπερχρεωμένων μεγαλοεργολάβων των ΜΜΕ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα συγχώνευσης, καταργώντας τον νόμο του 2007 που απαγόρευε "κάθε σύμπραξη μεταξύ επιχειρήσεων ΜΜΕ". Στόχος η "μείωση του κόστους λειτουργίας", που ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις εργαζομένων, καθώς προβλέπεται ότι "τηλεοπτικοί ή ραδιοφωνικοί σταθμοί που βρίσκονται κάτω από κοινό έλεγχο θα μπορούν να χρησιμοποιούν από κοινού ή να ανταλλάσσουν πόρους όπως διευθυντικά στελέχη και απασχολούμενο δυναμικό, εξοπλισμό, τεχνικές και άλλες διευκολύνσεις".
Την τροπολογία υπογράφουν οι Γκ. Χαρδούβελης, Μ. Βορίδης, Γ. Βρούτσης και Δ. Σταμάτης.
Αλλάζει επίσης και η νομοθεσία για την είσπραξη του αγγελιόσημου (20% επί της διαφημιστικής δαπάνης που βάρυνε την επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι τον καταναλωτή). Στο εξής θα χρεώνεται επί του τιμολογίου που θα κόβει κάθε Μέσο Ενημέρωσης στον διαφημιζόμενο και όχι επί του τιμοκαταλόγου χρέωσης διαφημιστικού χρόνου.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου