Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Οργή των γαλάζιων βουλευτών για το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ. Ζητούν από τον Σαμαρά να πάρει κεφάλια…


βουλευτες ΝΔ

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ, δεν περιγράφεται. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές έχουν ανεβεί στα κεραμίδια. Και είναι οι κυρίως οι βουλευτές της επαρχίας αλλά και όχι μόνο, όλοι εκείνοι που ανήκουν στην ομάδα των γαλάζιων λοχαγών  – σαμαρικοί και μη – που γίνονται αποδέκτες της οργής και της απόγνωσης της κοινωνίας, στις επαρχίες και τα αστικά κέντρα για την… κεραμίδα που έπεσε στο κεφάλι των φορολογουμένων.
Η παραδοχή του υπουργείου Οικονομικών ότι… έγινε λάθος στην φορολόγηση των ακινήτων και οι υποσχέσεις ότι θα γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις, δεν μετριάζουν το φιάσκο αλλά ούτε και την οργή εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων που βρίσκονται για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με την προχειρότητα των κυβερνητικών σχεδιασμών ή με το αμόκ επιβολής μιας άγριας και τυφλής φορολόγησης των πάντων, μόνο και μόνο για να μπουν λεφτά στα ταμεία και να πιαστούν οι μνημονιακοί στόχοι. Και όλο αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη ακραία φορολόγηση των εισοδημάτων και τα εκκαθαριστικά που προκάλεσαν σοκ σε μισθωτούς, ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό το… αμόκ της τυφλής φορολόγησης έρχεται να τινάξει στον αέρα την βασική κυβερνητική επωδό περί φοροελαφρύνσεων και αποκατάστασης των αδικιών.
Τα τηλέφωνα στη Συγγρού έχουν πάρει φωτιά με τους βουλευτές να διαμαρτύρονται ότι «δεν μπορούν να πατήσουν στα χωριά τους από την απίστευτη γκάφα του οικονομικού επιτελείου.» Και απαιτούν εδώ και τώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να μαζευτεί το πράγμα όσο γίνεται. Λένε όμως και κάτι ακόμη. Ότι υπό το βάρος της δικαιολογημένης οργής των πολιτών που έχουν εξαντλήσει τις αντοχές και τις ανοχές τους, θα έπρεπε ήδη με εντολή του πρωθυπουργού «να πάει σπίτι του αυτός ή αυτοί που σχεδίασαν και εφάρμοσαν το… νέο μοντέλο φορολόγησης των ακινήτων. Και βρέθηκαν ξαφνικά οικογένειες να ένα αγροτεμάχιο σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό, να καλούνται να το πληρώσουν χρυσό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου