Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κ.Καραμανλής «τελειώνει» Α.Σαμαρά: «Να πάμε σε εκλογές»…

 karamanlis_8
Υπέρ των «καθαρών λύσεων» τάσσεται ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος ναι μεν επιθυμεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό η χώρα σε οδηγηθεί σε εκλογές.
Η παρέμβαση του Κ.Καραμανλή απλά σηματοδοτεί την απόσυρση της άνευ όρων υποστηρίξή του στον Α.Σαμαρά και σίγουρα οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις με τις απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών για να ψηφισουν Σ.Δήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός, επισήμανε σε συνεργάτες του την Τετάρτη πως «Προτεραιότητα πρέπει να είναι τώρα οι ουσιαστικές επαφές με βουλευτές έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία και εφόσον αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να γίνει ό,τι ρητά προβλέπει το Σύνταγμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να τάσσεται υπέρ των «καθαρών λύσεων», ενώ, απορρίπτει το σενάριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
Συνεργάτες του, άλλωστε, παραπέμπουν σε παλαιότερη δήλωσή του στην οποία ανέφερε ότι «θα ήταν πραξικόπημα η αλλαγή εκλεγμένου πρωθυπουργού χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές».


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου