Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Το Ποτάμι είναι τόσο καινούριο που το ψηφίζει κι ο Παπανδρέου





 Σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Πάτρας dete.gr, ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του Γιώργου, αφού κάνει μια αναφορά στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και πώς έχουν καταλήξει σήμερα κι αφού επιτίθεται με σφοδρότητα σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, στο τέλος καταλήγει:


«Η δική μου “μετάλλαξη” τόσα χρόνια; Συνεχίζω με τα προοδευτικά οράματα που και εγώ ασπάστηκα πριν από τόσα χρόνια. Αλλά δεν περιμένω πια ότι το κράτος – και ιδιαιτέρως το ελληνικό κράτος- είναι ικανό να τα εφαρμόσει. Οι δυνάμεις “αλλαγής” θα έρθουν από άλλες μορφές κοινωνικής οργάνωσης. Υπάρχει, ευτυχώς, ένα κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές με προοδευτικό όραμα  και που έχει καταλάβει σε βάθος τις παθογένειές μας.
Το Ποτάμι σημειώνει στο πρόγραμμά του, για παράδειγμα, ότι στην Ελλάδα το 90% των ανέργων είναι χωρίς βοήθεια. Στη Βρετανία και τη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 0%. Γιατί; Επειδή η αναποτελεσματικότητα του ελληνικού δημοσίου πλήττει το κοινωνικό κράτος και εμποδίζει την πολιτεία να στηρίξει όσους πραγματικά το χρειάζονται. Πιο άλλο κόμμα τα λέει αυτά σήμερα; Ποιο άλλο κόμμα μιλά για το σπάταλο κράτος και το εννοεί;
Το Ποτάμι είναι κόμμα σύγχρονο, με άτομα που έχουν εμπειρία εντός και εκτός Ελλάδος, χωρίς «σταριλίκι». Δεν κουβαλά τα πολιτικά πρόσωπα γνωστά πια ως «βαρίδια» και έτσι μπορεί να μιλά πιο ελεύθερα. Ελπίζω να παίξει ρόλο καταλυτικό στην επόμενη κυβέρνηση, μπας και αρχίσουμε τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου