Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Διπλωματικός Θρίαμβος Πάνου Καμμένου! Εξανάγκασε τη Γερμανία να κλείσει τα Σύνορα!


 kammenos_merkel

Πριν ακριβώς από έναν χρόνο ο Πάνος Καμμένος, είχε πει ότι αν οι «σύμμαχοι» και «εταίροι» μας, αφήσουν την Ελλάδα μονη της να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση του Μεταστευτικού, έχοντας ήδη 5χρόνια καταστροφικών Μνημονίων θα γεμίσει η Ευρώπη με εξανθλιωμένους πρόσφυγες.


Τότε με πρώτη την Αυστρία τον κατηγόρησαν ότι εκβιάζει, ενώ απλά έλεγε την πραγματικότητα.

Ο Σοιμπλε και η Μέρκελ γνώριζαν ότι βομβαρδίζοντας τους Κούρδους και την Συρία, θα έρθουν προσφυγες και προσπάθησαν με το «Σχεδιο Σαμαρα-Σοιμπλε» να πετάξουν την Ελλάδα από την ΕΕ κι έτσι να μείνει μόνη κι αβοήθητη με 3εκ πεινασμένους προσφυγες, με κλειστές Τράπεζες, χωρις ευρώ ή δραχμή, χωρίς πετρέλαιο καθως ο Υπουργός Ανάπτυξης Π.Λαφαζάνης αδιαφορούσε (;) , χωρις FRONTEX και το χειρότερο εκτός Σενγκεν!

Ομως ο Τσίπρας κι ο Κάμμενος ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς τους και κράτησαν την χώρα στην ΕΕ.

Τώρα η Γερμανία αναγκάστηκε πρώτη να ξεμπροστιαστεί κλείνοντας τα σύνορα της με την Αυστρία με το που πάτησαν μερικές εκατοντάδες προσφυγες την χώρα της, όταν την ίδια στιγμή κουνούσε το δάκτυλο στην Ελλάδα με τους χιλιάδες προσφυγες!

merkelΣτο στόχαστρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung βρέθηκε η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει προσωρινά τη συνθήκη Σένγκεν.

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι οι μεθοριακοί έλεγχοι αποτελούν την ομολογία της αποτυχίας του Βερολίνου να ανταποκριθεί στις δύσκολες υποχρεώσεις του.

Όπως διαδίδει η FAZ «η ροή πολλών χιλιάδων του περασμένου Σαββατοκύριακου, η κατάρρευση του συστήματος πρώτης φιλοξενίας στο Μόναχο, η έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα ομόσπονδα κρατίδια, με λίγα λόγια, η διπλή ηθική που διαγνώστηκε από καιρό στην Ευρώπη κατέλαβε τη χώρα που με την επίδειξη της λεγόμενης ‘κουλτούρας θετικής υποδοχής’, δημιούργησαν μια χίμαιρα».

«Η γερμανική πολιτική απέτυχε στην κατάφωρη αντίφαση ανάμεσα στην ηθική και στην εκ του νόμου υποχρέωση χορήγησης ασύλου σε κάθε πρόσφυγα πολέμου και στις τεράστιες διαστάσεις του ίδιου του προβλήματος. Απέτυχε λόγω υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων της και λόγω της ευρωπαϊκής αδράνειας», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα

 

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου