Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Είναι η μαριχουάνα αντικαρκινικό φάρμακο; Drug Facts


Το ζήτημα της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ιατρικούς λόγους παραμένει στο προσκήνιο και ενισχύεται διαρκώς από πλήθος σχετικών ερευνών. Πρόσφατα το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τα Ναρκωτικά (NIDA) παρουσίασε επίσημα το ζήτημα επικαλούμενο επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι παράγωγα της μαριχουάνας μπορούν να περιορίσουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων ή ακόμη και να σκοτώσουν ορισμένα από αυτά. Τα θεραπευτικά οφέλη της κάνναβης και το θέμα της αποποινικοποίησή της για ιατρικούς λόγους θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει την Παρασκευή η Κίνηση Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis το ‘’Ίαμα’’ με θέμα: «Μια σύγχρονη και ρηξικέλευθη θεραπευτική εφαρμογή: Η Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, για την αντιμετώπιση πλήθους διαταραχών, περιλαμβανομένου και του Καρκίνου!».


Το αμερικανικό Ινστιτούτο στην επίσημη ιστοσελίδα του, σε ανάρτηση με τίτλο «Drug Facts: Είναι η Μαριχουάνα Φάρμακο;», επικαλείται πρόσφατη έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου St. George του Λονδίνου που δείχνουν τα ευεργετικά αποτελέσματα από τη χρήση κάνναβης. «Πρόσφατες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει πως εκχυλίσματα μαριχουάνας μπορούν να σκοτώσουν ορισμένα καρκινικά κύτταρα και να συρρικνώσουν άλλα», αναφέρει το Ινστιτούτο και προσθέτει πως από τη μελέτη προκύπτει ότι «συγκεκριμένα μέρη του φυτού μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων σε μια από τις πιο σοβαρές μορφές όγκων στον εγκέφαλο».
Η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε στο περιοδικό Molecular Cancer Therapeutics. «Τα οφέλη από τη χρήση κάνναβης ήταν ήδη γνωστά, ωστόσο από τη νέα έρευνα προκύπτει η δραστική μείωση των καρκινικών κυττάρων σε όγκους στον εγκέφαλο. Αν η κάνναβη χρησιμοποιηθεί μαζί με ακτινοθεραπεία μπορεί να αποδειχθεί ένας πολλά υποσχόμενες συνδυασμός για τους ασθενείς», αναφέρει ο Βάι Λιου, επικεφαλής της επιστημονικής έρευνας.
Συνέντευξη Τύπου: Μια σύγχρονη και ρηξικέλευθη θεραπευτική εφαρμογή
Το ζήτημα της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ιατρικούς λόγους θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα σε συνέντευξη Τύπου της Κίνησης Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis (ΚΙΝΕΙCAN) το «Ίαμα» με θέμα «Μια σύγχρονη και ρηξικέλευθη θεραπευτική εφαρμογή: Η Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, για την αντιμετώπιση πλήθους διαταραχών, περιλαμβανομένου και του Καρκίνου!». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, στις 13:00, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. Ομιλητές θα είναι οι γιατροί Γιώργος Οικονομόπουλος και Αλέξανδρος Λουπασάκης και οι ασθενείς Κωνσταντίνος Συρος και Χρήστος Ριγανάς. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης.
Μετά την ανακάλυψη του Ενδικανναβινοειδούς Συστήματος και στον άνθρωπο, στη δεκαετία του 1990, σαν κεντρικού ρυθμιστή της ισορροπίας της υγείας, πλήθος εργαστηριακών και κλινικών ερευνών επέτρεψαν την Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, σε πολλές χώρες της ΕΕ, σε 23 –μέχρι τώρα- πολιτείες των ΗΠΑ, στο Ισραήλ, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής κ.α.
Η αντιστροφή της εικόνας για την Κάνναβη, από επικίνδυνο ναρκωτικό, σε «θαυματουργό» ίαμα, έγινε από την ίδια την αποκάλυψη της Αλήθειας, ότι το ανθρώπινο σώμα, παράγει Κανναβινοειδή (τα «Ενδοκανναβινοειδή), το έμβρυο τα παίρνει από τη μήτρα, το νεογέννητο απ’ το θηλασμό και στη συνέχεια το σώμα τα φτιάχνει μόνο του. Και αυτά έχουν: Αντιφλεγμονώδεις, Αντικαρκινικές, Αντισπασμωδικές, Αντιεπιληπτικές, Αντιισχαιμικές, Αντιδιαβητικές, Αντιψυχωτικές, Αντιεμετικές, Αναγλητικές, Αντιβιωτικές, Αγχολυτικές και Αντικαταθλιπτικές λειτουργίες.
Τις ίδιες, που έχουν και τα «Φύτοκανναβινοειδή», τα συστατικά του φυτού Κάνναβη. Η Αντικαρκινική ιδιαίτερα επίδραση της Κάνναβης έχει πατενταριστεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας των ΗΠΑ το 2003! Το απίστευτο πλάτος των διαταραχών που η Κάνναβη αποκαθιστά, της έχει δώσει το όνομα ο «Ιησούς των βοτανιών», διότι κάνει «τους τυφλούς να βλέπουνε (γλαύκωμα), τους παράλυτους να περπατάνε (Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) και τους καρκίνους να αυτοκτονούν». Ειδικά για τους καρκίνους βλ. στο διαδίκτυo: http://scholar.google.gr/scholar?q=CANCER+AND+CANNABINOIDS&btnG=&hl=en&as_sdt=0%2C5&as_vis=1
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές: «Είναι απαραίτητη η τροποποίηση του νομικού πλαισίου ώστε να νομιμοποιηθεί η Ιατρική Κάνναβη και να πάψουν να είναι διωκόμενοι πλήθος συμπολιτών μας που κάνουν ανακουφιστική χρήση, καθώς και η προμήθεια της –προς έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων». «Εμείς σαν ΚΙΝΕΙCAN το “Ίαμα”, επιδιώκουμε εκτός των άλλων να συγκεντρώσουμε ιατρικά στοιχεία από ασθενείς που ήδη την εφαρμόζουν θεραπευτικά. Ως εκ τούτου τους καλούμε να μας φέρουν τις ιατρικές τους εξετάσεις, που δείχνουν τη θεραπευτική τους πρόοδο. Έτσι, μπορούμε να ενεργήσουμε αντικειμενικά προς τα σώματα Υγείας και Δικαιοσύνης στη χώρα μας… προς επίτευξη του σκοπού μας που είναι η Νόμιμη εφαρμογής της Ιατρικής Κάνναβης!», καταλήγουν.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου