Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η γνώση είναι άμυνα


 
 Γράφει

ο Γιώργος Χουδαλάκης

ΟΣΟ ΨΑΧΝΕΙ, τόσο περισσότερο μαύρο χρήμα βρίσκει η δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά. Η παρέα Λιακουνάκου – Σμπώκου, διανθισμένη και με άλλα «λουλούδια», μόνο από τα ραντάρ των Εμπραέρ φαίνεται ότι καθάρισε 13 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά «ταΐστηκαν» και όσοι έπρεπε να υπογράψουν ή να σιωπήσουν για να γίνει η δουλειά. Τα μαύρα λεφτά έκαναν βόλτα σε πλήθος εξωχώριων εταιρειών και τραπεζών και μετά τοποθετούνταν σε ακίνητα. Το real estate, μάλιστα, είχε έναν κοσμοπολίτικο αέρα, αφού εκτεινόταν από τη Βηρυτό μέχρι την Αγία Πετρούπολη.

Οι εμπλεκόμενοι εμμένουν ο ένας ότι δεν κατάλαβε, ο άλλος ότι είναι αθώος, αλλά τα εκατομμύρια σφυρίζουν γύρω τους. Με τέτοια ποσά, είναι προφανές ότι «πρόθυμοι» και «αχυράνθρωποι» βρίσκονταν εύκολα. Τα στόματα ανοίγουν όταν η «άκρη από το κουβάρι» μετατρέπει τους μάρτυρες σε κατηγορούμενους. Τότε «ξηλώνεται» και το «πουλόβερ» των λαδωμένων.
Τα δικαστικά ραντάρ ακολουθούν τα ίχνη, χαρτογραφούν τους «δρόμους» και τα «καλά τα παλικάρια που ήξεραν τα μονοπάτια» αποκαλύπτονται. Η γνώση «εξοπλίζει» την άμυνα απέναντι σε όσους θησαύριζαν, «επιτιθέμενοι στα αμυντικά προγράμματα».
ΥΓ.: Η μόνη άμυνα εναντίον του κόσμου είναι η βαθιά γνώση για αυτόν
John Locke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου