Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα

Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα


Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα. 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ξεπερνά το 4% και η ανεργία αγγίζει το 27,2%.
 

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ εκτινάχθηκε, εξάλλου, η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, ενώ το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού υποχώρησε τον Απρίλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2012. 

Τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενισχύουν την προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη συνεδρίαση της Πέμπτης, για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες.

Όπως ανακοίνωση η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό της ανεργίας στα 17 κράτη – μέλη της Ευρωζώνης αυξήθηκε τον Μάρτιο στο 12,1% από 12%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία το 1995.

Από ξεχωριστά στοιχεία του Eurostat προκύπτει πως ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 1,2% τον Απρίλιο - το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των τριών ετών - από 1,7% που ήταν τον Μάρτιο.

Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση του στο 1,6%, ενώ βρίσκεται πλέον αρκετά χαμηλότερα από τον επίσημο στόχο της ΕΚΤ για ποσοστό ελαφρώς κάτω του 2%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου