Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Στα άκρα Βενιζέλος-Παπανδρέου

Στα άκρα Βενιζέλος-Παπανδρέου


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης 

Ένα βήμα πριν από τη διάσπαση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, μ’ αφορμή τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του και την σφοδρή αντιπαράθεση Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου.
Πρόθεση, βεβαίως και των δυο πλευρών είναι να πέσουν οι τόνοι τις επόμενες ημέρες, καθώς μεσολαβεί το Πάσχα, ενώ αμέσως μετά οι δυο άνδρες θα βρίσκονται εκτός Ελλάδας.


Ο Γ. Παπανδρέου αναχωρεί σε ολιγοήμερο ταξίδι στις 7 Μαΐου και ο Ευ. Βενιζέλος για Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία και Βουλγαρία από τις 14 έως τουλάχιστον τις 24 του μηνός. Έτσι, το πόρισμα για τα οικονομικά από τις 6 μεγαλύτερες εταιρείες ορκωτών λογιστών στη χώρα θα δοθεί στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου όπως εκτιμάται στο τέλος του μήνα.

Η παράδοση του πορίσματος αναμένεται να αποτελέσει και την έναρξη της τελικής ρήξης, αφού ο πρώην Πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στις συζητήσεις και είτε θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, είτε θα προκαλέσει τη διαγραφή του. Η εξέλιξη, άλλωστε, με τα οικονομικά όπως επεσήμανε από χθες το πρωί ο Real.gr, σηματοδοτεί την εκ νέου ενασχόληση του Γ. Παπανδρέου με την τρέχουσα εσωτερική πολιτική σκηνή, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν θα προχωρήσει και σε ίδρυση κόμματος.

Ο Ευ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει το θέμα της εκκαθάρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ έως το τέλος, ακόμα και αν χρειαστεί-όπως επιμένουν οι πληροφορίες-να στείλει ο ίδιος το πόρισμα στον εισαγγελέα. Και αυτό όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, αλλά και γιατί τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, με τα σημερινά του ποσοστά, δεν είναι βιώσιμα, ούτε τα χρέη του εξυπηρετήσιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες η ηγεσία του κόμματος έχει εξετάσει το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος, με την πτώχευση του σημερινού, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει ότι τα σημερινά χρέη δεν θα την ακολουθήσουν. 

Το θέμα, πάντως όπως διαμηνύουν βουλευτές που έχουν ήδη μεταβεί στις περιφέρειές τους, δεν διχάζει απλώς το ΠΑΣΟΚ, αλλά τείνει να το απαξιώσει εντελώς. Σε βαθμό, όπως έγραψε χθες ο Real.gr, το Μέγαρο Μαξίμου και η Αγίου Κωνσταντίνου ανησυχούν για τη συνοχή της κυβέρνησης.

Πηγή: real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου