Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ετοίμαζαν νέο τρομοκρατικό χτύπημα οι πέντε των «Πυρήνων»


Σε προπαρασκευαστικό στάδιο τρομοκρατικής ενέργειας διατείνεται η αστυνομία ότι βρίσκονταν οι πέντε συλληφθέντες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ετοίμαζαν νέο τρομοκρατικό χτύπημα οι πέντε των «Πυρήνων»

Αυτό πιστεύει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία είχε καταφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα να βρεθεί στα ίχνη ενός εκ των συλληφθέντων και η επέμβαση αποφασίστηκε όταν εκτιμήθηκε επαναδραστηριοποίηση του νέου επιχειρησιακού βραχίονα της οργάνωσης και όταν όλα τα μέλη μαζί συναντήθηκαν προχθές σε μπιραρία της περιοχής.

Οι δύο εκ των πέντε συλληφθέντων κρίθηκαν χτες, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, προφυλακιστέοι.
Οι δύο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή και αφού έδωσαν τυπική απολογία, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Την ίδια ώρα, ο εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ένταλμα που θα εκδώσει ο ανακριτής της υπόθεσης αφορά πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Όπως έγινε στο μεταξύ γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης, ο Εισαγγελέας απήγγειλε και νέες κατηγορίες σε βάρος των δύο νεαρών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι δύο προφυλακισμένοι νεαροί, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Ο Εισαγγελέας άσκησε επιπλέον και κατά περίπτωση ποινικές διώξεις για αντίσταση κατά της αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Κατά την προσαγωγή τους στην Ευελπίδων οι νεαροί φώναξαν «Ζήτω η αναρχία» ενώ εξαπέλυσαν απειλές κατά δημοσιογράφων.
Η δικογραφία για τους πέντε διαβιβάστηκε σε ανακριτή.
Αναζητείται η γυναίκα συνεργός
Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου, σε μπιραρία, έξι νεαροί και μία κοπέλα συζητούσαν πίνοντας μπίρες.
Λίγο πιο πέρα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν.
Όταν τελικά οι αστυνομικοί «εμφανίστηκαν», κατάφεραν να συλλάβουν τους έξι νεαρούς.
Η κοπέλα έτρεξε και διέφυγε τελικά, ενώ ο έκτος κρίθηκε άσχετος με την υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου