Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Αμφισβητούν ανοιχτά τον Βενιζέλο επτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Προβλήματα εσωτερικής δημοκρατίας, διολίσθηση σε ιδεολογικό επίπεδο, ανικανότητα να αντιμετωπίσει την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού. Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις επισημάνσεις επτά στελεχών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που με επιστολή τους προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο δημιουργούν έναν ακόμα… πονοκέφαλο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Τα στελέχη αυτά καταλογίζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική», ενώ «όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλαίσιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD».
Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, που δηλώνουν ανοιχτά τη φιλοδοξία τους να αποτελέσουν μία ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ζητούν μεταξύ άλλων να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση:
- Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.
- Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
- Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου