Του Κώστα Παντελάκη*
Μα ...και ο Μαρξ από εύπορη οικογένεια προερχόταν.
Σημασία δεν έχει ”πόσα και τι κατέχεις”, αλλά πως πολιτεύεσαι και πως διαχειρίζεσαι την εξουσία.
Πως αντιλαμβάνεσαι την κοινωνική πραγματικότητα και σε ποιά πλευρά επιλέγεις να σταθείς ώστε να υπερασπιστείς ότι πιστεύεις σαν δίκαιο.
Με αφορμή τη δήλωση του κ Σταθακη για το πόθεν εσχες,οτι δηλαδή ο ίδιος δεν έχει μετοχές της black rock η αλλες,είναι αδύνατον να μην οδηγηθείς στην σκέψη ,οτι αυτή η δήλωση με πέντε κουβέντες εκφράζει στο πλήρες μέγεθος την δυναμική της λαϊκής ψευτο-αριστερής φιλοσοφίας και της κοσμοθεωρίας της ισοπέδωσης.
Από πότε και σε ποια λογική η ισοπεδωτική ένδεια είναι αρετή.
Σαν άποψη δεν είναι καινούργια, εκφράστηκε από τον Διογένη από τους Καθαρούς τον μεσαίωνα,από τους Εσσαιους στην έρημο του Σινά και από κάποιους Χριστιανούς Πατέρες ,και στην ποιο προηγμένη μορφή της στην αρχαία Σπάρτη με το υπέρβαρο νόμισμα .
Είναι μια άποψη η οποία δεν είναι σεβαστή λογικά η ιστορικά.
Είναι μια άποψη και μια φιλοσοφία, η οποία συμφέρει και συνέφερε διαχρονικά εν τέλει μόνο αυτούς τους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους,που σήμερα στην περίπτωση της Ελλάδος θέλουν να τρέφονται οι λαοί με ακρίδες ,για μικρότερο εργασιακό κόστος και άμεση πολιτική χειραγώγηση.
" Xρηστός" πολίτης λοιπόν,είναι εκείνος που είναι απένταρος.
Ας αναλογιστούν ότι όλοι οι φιλόσοφοι και κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες της αριστεράς καθιερώθηκαν επειδή υποσχέθηκαν στους λαούς, όχι ότι όλοι θα είναι φτωχοί αλλά πολύ ποιο πλούσιοι.
Αποκαθηλώθηκαν όμως γιατί απέτυχαν παταγωδώς στην πρακτική εφαρμογή.
Οι απόψεις τέτοιου τύπου συγκλίνουν με τις απόψεις που έχουν για την οικονομία και το ρόλο των εργαζόμενων,οι ποιο σκληροί πολιτικοί εκφραστές της εκμετάλλευσης των ποιο αδύνατων εθνών.
Από πότε είναι ανίερο οι άνθρωποι να αποταμιεύουν να επενδύουν σε μετοχές η οπουδήποτε ,να αγοράζουν, να πωλούν, να κερδίζουν ,να επανεπενδυουν, και να προχωρά εμπρός και η χώρα και τα νοικοκυριά.
Η ζωή και η οικονομία δεν προχωρούν με τις πολιτικές συνταγές του περασμένου αιώνα .
Οι συνταγές αυτές του κεντρικού οικονομικού σχεδιασμού του τάχατες αντικαπιταλιστικού λεκτικού, και της ηθικολογίας της λαϊκής αγοράς, δημιούργησαν τον ανύπαρκτο "υπαρκτό σοσιαλισμό" και τον Φασισμό.
Οι σύγχρονες κοινωνίες πάνε μπροστά με την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας , λιγότερους φόρους ,σύγχρονο δημόσιο τομέα, με λιγότερο κράτος χωρίς κοινωνική ασυδοσία.
Πρόσβαση στην ευημερία θέλει ο λαός μας, όχι στην συλλογική φτώχεια.
*Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου