Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άδωνις σε... εφοπλιστικό «παραλήρημα»


Ο Άδωνις σε... εφοπλιστικό «παραλήρημα»
Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, θυμήθηκε κατά τη συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων στη Βουλή, την προηγούμενη υπουργική θητεία του, στο υπουργείο Ναυτιλίας και τις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει με το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Ο κ. Γεωργιάδης ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, είπε -το αυτονόητο- ότι η διάταξη που είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, και προέβλεπε απαλλαγή φόρου για τα ακίνητα των off shore εταιρειών, ευνοεί τον εφοπλιστικό κόσμο. Η αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα είχε ζητήσει την απόσυρση της διάταξης, πράγμα που έπραξε εν τέλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, επιφυλασσόμενος, ωστόσο, να την φέρει εκ νέου στη Βουλή σε άλλο νομοσχέδιο.
Ο υπουργός Υγείας, λοιπόν, πήρε το λόγο και υπερασπίστηκε το ειδικό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, γιατί πάνω σε αυτό «έχει χτιστεί η ελληνική πλοιοκτησία και η πρωτοκαθεδρία του ελληνικού στόλου στις θάλασσες του πλανήτη». Μάλιστα έδωσε «άλλοθι» στους εφοπλιστές, οι οποίοι αποδίδουν ελάχιστα στο ελληνικό κράτος σε σχέση με τα τεράστια κέρδη τους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να έρχεται στην Ελλάδα μόνο «ένα μέρισμα από τα χρήματα που βγάζουν έξω».
Υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν πολλοί εφοπλιστές, προειδοποίησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην λέει τέτοια πράγματα, γιατί όλο και πιο πολλοί εφοπλιστές θα θέλουν «να φύγουν από τον Πειραιά, να κλείσουν τα γραφεία τους και να απολύσουν τους εργαζομένους τους».
Ο κ. Δρίτσας παίρνοντας ξανά το λόγο υπενθύμισε στον κ. Γεωργιάδη ότι «αυτό το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το ελληνικό, έχει διεθνές κύρος χάρη στο κύρος της ελληνικής σημαίας και χάρη στη ναυτοσύνη των Ελλήνων ναυτικών που τώρα είναι άνεργοι». Επίσης αντέτεινε στον υπουργό Υγείας ότι παρά τα ειδικά προνόμια που η κυβέρνηση διατηρεί σε ισχύ για τους εφοπλιστές, ο αριθμός των πλοίων υπό ελληνική σημαία μειώνεται, όπως και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα.
Κουβέντα από τον κ. Γεωργιάδη για την ελληνική σημαία και τους Έλληνες ναυτικούς. Η ανησυχία του φάνηκε πως ήταν μόνο τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Και όταν τα λέει αυτά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταρρύθμιση στην υγεία, πώς να πείσει ότι και εκεί το πρωτεύον ενδιαφέρον του είναι η υγεία του ελληνικού λαού και όχι οι επενδύσεις κάποιων;


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/384692/o-adonis-se-efoplistiko-paralirima#ixzz2oC0zmYPx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου