Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

"Ας τα πουμε ,και ας μη τα δεχτούνε"


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*

Θα δανεισθεί και πάλι ο ελληνικός λαός για να πάρουν κάποιοι και άλλα χρήματα για Ελβετία και λοιπούς φορολογικούς παραδείσους , για να τα ξεχρεώσει μελλοντικά ο αδύναμος Έλληνας ,στον οποίο κάποιοι τότε θα κουνάνε πάλι το δάκτυλο ότι “μαζί τα φάγαμε”.
Εξακολουθούν να κυριαρχούν στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό τα ίδια πρόσωπα που μας έφεραν εδώ , όπως συνεχίζει να κυβερνά αθέατη από το παρασκήνιο η ίδια τάξη αυτή που ευθύνεται κύρια, τραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι.
Πιστεύετε οτι την τρόϊκα και τους ετέρους, τους ενδιαφέρει ιδιαιτέρως και ειλικρινά το βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές; 
Μήπως τελικά παραμένουμε επικίνδυνα αφελείς, ασυγχώρητα ”καλόπιστοι” και ανεξήγητα ”διαλλακτικοί” με τους αδίστακτους σφαγείς μας;
Να αφήσουν οι σωτηρες τις ζεστές καρέκλες τους και τα ευρύχωρα γραφεία τους και να αφουγκραστούν από κοντά τον κόσμο.
Αλλα αφηστε το καλύτερα ,να μην κουνήσουν ρούπι αυτή την εβδομάδα από τη ζεστασιά των γραφείων τους, γιατί ο καιρός επιδεινώνεται και σέρνονται και πνευμονίες.
Μη μας πάθουν και τίποτε οι υπερπολύτιμοι και δεν προλάβουνε να σώσουν την πατρίδα,πάνω απ΄όλα οι πολυχρονεμένοι μας σωτήρες.
Μήπως είναι πολύ αργά να τους παρακαλάμε όλους αυτούς τους χοντρόπετσους και άχρηστους παρτάκηδες να μας αφουγκραστούν; 

Στην πραγματικοτητα δεν εχουμε αποφυγει καμμια χρεωκοπια,μέχρι και τα CD’s έχουν ενεργοποιηθεί, εκτός αν υπονουν μια ασύντακτη χρεοκοπία…
Ο κάθε πολίτης νιώθει ότι το κράτος έκανε "πάσα" την χρεοκοπία πάνω του.
Φως στο τούνελ υπάρχει μόνο στα νούμερα σε μια αποθεωτική αποτύπωση της νομισματικής πολιτικής στα χαρτιά, την ίδια ώρα που στην πραγματικότητα η εξαθλίωση κυριαρχεί.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο λαός θελει ακούσει σε ένα eurogroup να πουμε στους ευρωκράτες,οτι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
Κυριοι το προσπαθήσαμε αλλά,είναι καθαρός παραλογισμός σε μια οικονομία όπου το χρήμα διαρκώς λιγοστεύει λόγω περικοπών, να επιδιώκεται να εισπραχθούν περισσότερα φορολογικά έσοδα ώστε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Θέλετε όπως λέτε να βοηθήσετε την Ελλάδα που ταλανίζεται από μια πρωτοφανή ανθρωπιστική Κρίση;
Πολύ απλά δώστε της μια ανάσα, διασυνδέστε τους ρυθμούς αποπληρωμής των χρεών με την ανάπτυξη (όταν αυτή έρθει έχοντας μορατόριουμ αποπληρωμών μέχρι τότε), ανακεφαλαιοποιείστε τις τράπεζες μας με χρήματα του ESM και ενεργοποιείστε την ΕΤΕΠ.

Ας τα πουμε και ας μη τα δεχτούνε…πιεστε τους να το κανουν.



*Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου