Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Σε απόγνωση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής!

Σε απόγνωση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής!
Δημοσκοπικό Βατερλό για τους κομματικούς υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η Συγγρού κατόπιν αυτών συζητά τη στήριξη Παχατουρίδη... Σκέψεις να πάνε με σταυρό στις ευρωεκλογές, μπας και «ξυπνήσουν» τους κομματικούς μηχανισμούς.
Την περασμένη εβδομάδα το επιτελείο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Ν.Δ. έλαβε τα αποτελέσματα τριών (!) ερευνών που είχε παραγγείλει για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την περιφέρεια Αττικής, που θα δώσει και το «χρώμα» των εκλογών και θα καθορίσει και τις εντυπώσεις.
Ήσαν αποτελέσματα-σοκ για τη Ν.Δ., αφού όλοι όσοι μετρήθηκαν συγκεντρώνουν απογοητευτικά ποσοστά! Μεταξύ αυτών που μετρήθηκαν είναι ακόμα και ο Άδ. Γεωργιάδης!
Όπως επίσης ο Μ. Βορίδης, η Ά. Καραμανλή, αλλά και ο νυν περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα επιθυμεί και τη στήριξη της Ν.Δ., στήριξη που θέλει μεν ο Αντ. Σαμαράς, αλλά συναντά τη σφοδρή αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών του κομματικού μηχανισμού, προεξάρχοντος του πρώην δημάρχου Αιγάλεω κ. Καλογερόπουλου (ο οποίος είναι και γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης).

Αλλά την στήριξη της υποψηφιότητας Σγουρού δεν θέλουν ούτε να ακούσουν και οι περισσότεροι εκ των περιφερειακών συμβούλων, που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Κικίλια...
Όπως προαναφέραμε, τα δημοσκοπικά αποτελέσματα όλων όσων μετρήθηκαν είναι απογοητευτικά.
Ακόμα και ο Άδ. Γεωργιάδης συγκεντρώνει πολύ χαμηλά ποσοστά, ενώ ουδείς φαίνεται να συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να μπει στο δεύτερο γύρο!
Ωστόσο μία υποψηφιότητα που μετρήθηκε, υποψηφιότητα καθαρά αυτοδιοικητική, συγκεκριμένα αυτή του (πετυχημένου) δημάρχου Περιστερίου Α. Παχατουρίδη έδειξε ότι μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη!
Κατόπιν αυτών τον Α. Παχατουρίδη επισκέφθηκε στέλεχος του επιτελείου Αυτοδιοίκησης της Συγγρού και τον βολιδοσκόπησε, κατά πόσο θα ήταν διατεθειμένος να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια!
Κατά τις πληροφορίες μας, ο νυν δήμαρχος Περιστερίου, επιφυλάχτηκε να απαντήσει. Ωστόσο έθεσε τους εξής όρους:
• Δεν θέλει σε καμιά περίπτωση «χρίσμα».
• Δεν απεμπολεί σε καμιά περίπτωση τις αντιμνημονιακές απόψεις του, γνωστές αφού άλλωστε τις καταθέτει στα ΜΜΕ όπου καλείται.
• Αν το αποφασίσει, θα είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη υποψηφιότητα.
Οι διεργασίες συνεχίζονται, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αναδεικνύεται η απόγνωση και της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια, αφού και το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται πολύ καλά, ότι αν δεν στηριχτεί και απ' τη Ν.Δ. ο Γ. Σγουρός, δεν έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας...
Σημειώνεται, ότι στις έρευνες των τελευταίων ημερών πάει αρκετά καλά η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
Τέλος να σημειώσουμε, ότι στη χτεσινή τους συνάντηση Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο για τις ευρωεκλογές και να θεσμοθετήσουν τη διεξαγωγή τους με σταυρό (για πρώτη φορά στην Ελλάδα!), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «ξυπνήσουν» τους κομματικούς μηχανισμούς τους, που βρίσκονται εν διαλύσει, ώστε να μην είναι συντριπτικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μάη!
Επίσης αποφάσισαν να είναι 42 αντί 21 οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.
Κλασικές μέθοδοι... μαυρογιαλούρων, εν απογνώσει τελούντων... 




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου