Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Το τελευταίο στάδιο του πειράματος

 
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετατραπεί σε μια Χιλή του 1973

του system failure

Όχι σε μια Αργεντινή, αλλά σε μια Χιλή και μάλιστα της εποχής Πινοσέτ, είναι έτοιμη να μετατραπεί η Ελλάδα με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου.

Η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού ξεκινά με μια δικτατορία, όταν ο δικτάτορας Πινοσέτ ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο στην Χιλή, Σαλβαντόρ Αλιέντε τον Σεπτέμβριο του 1973, με την υποστήριξη των Αμερικανών, οι οποίοι μετέτρεψαν κατόπιν τη Χιλή στο πρώτο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού, με τον Μίλτον Φρίντμαν και τα "παιδιά του Σικάγο" να γίνονται σύμβουλοι του δικτάτορα. Η Χιλή μετατράπηκε σε ένα πεδίο εκμετάλλευσής από Αμερικανικές εταιρίες και ισχυρά καρτέλ και η πλειοψηφία των ανθρώπων υπέφερε από τη φτώχεια και από μια 17-χρονη βάρβαρη δικτατορία.

Έτσι, η νεοφιλελεύθερη δικτατορία θα γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω, καθώς το πολυνομοσχέδιο θα δώσει τη χαριστική βολή στον βασικό κορμό της Ελληνικής οικονομίας, που στηρίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και θα ανοίξει το δρόμο για τα πολυεθνικά καρτέλ.

Η υποκρισία των κυβερνώντων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς είναι οι ίδιοι που διακήρυτταν όλο αυτό το διάστημα ότι σκοπός τους είναι να στηρίξουν τον μικρομεσαίο κλάδο. Αποδεικνύεται ότι δεν τους ενδιαφέρει να στηρίξουν κανενός είδους επιχειρηματικότητα, παρά μόνο αυτή που εξυπηρετεί τους πολυεθνικούς κολοσσούς.

Οι τιμές στα βασικά αγαθά, όχι μόνο δεν θα μειωθούν, αλλά αντίθετα, προοδευτικά θα σημειώνουν άνοδο, καθώς θα καταστρέφεται ο μικρομεσαίος κλάδος και οι πολυεθνικές εταιρίες θα στήνουν τα δικά τους εγχώρια καρτέλ.

Το τελευταίο στάδιο του πειράματος έχει ως στόχο την περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, με έναν κατώτατο μισθό στα επίπεδα των 300 ευρώ, ώστε κάθε Έλληνας από κει και πέρα μόλις και μετά βίας θα επιβιώνει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, οι πολυεθνικές έδωσαν το σύνθημα, απαιτώντας ουσιαστικά μισθούς 300 ευρώ.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι απλά το πειραματόζωο. Μόλις ολοκληρωθεί το πείραμα εδώ και η δημόσια περιουσία, ο ορυκτός πλούτος και γενικότερα οι φυσικοί πόροι περάσουν στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, τότε το πείραμα θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, που θα μετατραπεί σε μια Χιλή του 1973.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου