Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

1η προϋπόθεση για να βγούμε από την Κρίση, είναι να αποκτήσουμε κρίση



1η προϋπόθεση για να βγούμε από την Κρίση, είναι να αποκτήσουμε κρίση

Σαστισμένος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες φιλοφρονήσεις για την εξέλιξη της οικονομίας τόσο από το ΔΝΤ όσο και από την ΕΕ.
Από την άλλη ούτε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν, ούτε τα κόκκινα δάνεια, ούτε η φτώχεια, ούτε η ανεργία.
Πού βρίσκεται η αλήθεια λοιπόν;
Πολύ απλά οι χαρτογιακάδες της Τρόικας μελετούν αριθμούς και προϋπολογισμούς.
Η πραγματική οικονομία, όμως, βρίσκεται στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα που τα τελευταία 5 χρόνια έχει χάσει το 25% του εισοδήματός του και είδε την ανεργία στην Ελλάδα να φτάνει το απίστευτο 30%. Δηλ. το πιο υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο ιδιωτικός τομέας, υπερ-φορολογήθηκε, πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι απολύθηκαν και όσοι έμειναν εργάζονται κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας, ενώ πληρώνονται με καθυστέρηση έως και 8 μηνών. Ο δε μικρομεσαίος επιχειρηματίας, παλεύει με κόκκινα δάνεια, έλλειψη πελατείας, έλλειψη ρευστότητας και έλλειψη τραπεζικής χρηματοδότησης.
Από την άλλη, για να μην τους αδικούμε, και οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, είδαν τις αμοιβές τους να παθαίνουν καθίζηση, να τους ζητούν αξιολόγηση, αφού αμείβονται λιγότερο πρέπει να δουλεύουν περισσότερο (!), και να περιμένουν τον νόμο που θα επιτρέπει τις ομαδικές απολύσεις…
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι δημόσιοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ακούν στα δελτία ειδήσεων εύσημα για την ελληνική οικονομία που οσονούπω ξεπερνάει την κρίση, παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και δέχεται σχόλια θαυμασμού από τους επιτηρητές μας, με την προειδοποίηση όμως ότι είναι επικίνδυνο να βγούμε μόνοι μας στις αγορές χωρίς την επιτήρησή τους…
Όμως, για να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η οικονομία της Ελλάδας σήμερα έχει τη δεύτερη χειρότερη πανευρωπαϊκή επίδοση, μετά τη Βουλγαρία. Στην Ευρώπη των 28, δηλαδή, είμαστε προ-τελευταίοι.
Κάποτε κατηγόρησαν τον Σημίτη για δημιουργική λογιστική. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα μείνουν στην Ιστορία για εικονική ανάπτυξη.
dotnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου