Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας: Υπάρχουν κοινά σημεία με τον Καμμένο

 

Στο ίδιο μήκος κύματος σε πολλά κοινά σημεία με διαφορετικές προσεγγίσεις κινήθηκε η συζήτηση που είχαν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

Η πρόταση για τα κόκκινα δάνεια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που ήταν και η αφορμή της συνάντησης των δύο ανδρών, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις τους έχει πολλά ταυτόσημα σημεία και συμπλέει παράλληλα και συμφωνήθηκε από την στιγμή που ο πρόεδρος της Βουλής θα φέρει την πρόταση νόμου στην ολομέλεια να την στηρίξουν από κοινού. Ο Α. Τσίπρας σε δηλώσεις του τόνισε πως «προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και σημεία όπου υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Κουβεντιάσαμε πάνω στα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αναγκαία κατά τη δική μας εκτίμηση σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων από διαφορετικές οπτικές γωνίες προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας…. πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να ατνιστρεψουμε…»
Ο Π. Καμμένος σημείωσε πως « Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολιτευση. Θα κάνω τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα είναι ένα πρώτο βήμα να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει και άλλη λύση που δεν εξαρτάται μόνο απο τις αποφάσεις από την κα Μέρκελ και τις αποφάσεις των τραπεζιτών …» Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ είπε « μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές τους κόκκινες γραμμές για να προχωρήσουμε στο αύριο».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν περισσότερα αυτά που σας χωρίζουν ή αυτά που σας ενώνουν για μιλήσουμε για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας…ο Π. Καμμένος απάντησε «αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο ανοιχτό. Διάλογο μπροστά στις κάμερες και αυτόν τον διάλογο θα τον συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων.»
Στο θέμα τις παρέμβασης της Δικαιοσύνης μετά τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη ο Α. Τσίπρας απέφυγε να σχολιάσει …ενώ ο Π. Κάμμενος είπε πως « Η Εισαγγελέας του Άρειου πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο όποιος στις 21/4/12 είχε αναφερθεί στον κ. Σιμπιλίδη του ανθρώπου του κ. Σαμαρα. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα κατάθεση. Η εισαγγελέας πιστεύω να δείξει την ίδια ευσιασθησία για την χρήση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους όπως το ΣΔΟΕ και οι υπηρεσίες που επισκέφτηκαν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που παραμένουν αλλά και που έφυγαν από το κόμμα. Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες του 65 και η δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει έρευνα αν και οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συμβαίνει.»

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου