Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ σε αυτή την φάση αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός αλλά αν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ και ενστερνιστεί την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος τότε…βλέπουμε αναφέρει σε συνέντευξη της η Ντόρα Μπακογιάννη εκ των βασικών στελεχών της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στο www.bankingnews.gr.
Η κ Μπακογιάννη αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη κατά την περίοδο διακυβέρνησης με κυριότερο την υπερφορολόγηση του έλληνα πολίτη, αλλά επισημαίνει ότι σημειώθηκε και μεγάλο έργο.
Η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ως εξής
Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, θεωρείτε ότι έκανε λάθη η κυβέρνηση στο θέμα της εκλογής ΠτΔ και δεν κατάφερε να εκλέξει τον κ. Δήμα;
Ή ήταν συνειδητή επιλογή να πάει η χώρα σε εκλογές;
Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πάει σε εκλογές αυτήν την στιγμή.
Μπροστά της είχε μια πολύ κρίσιμη διαπραγμάτευση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και στην συνέχεια θα περνούσαμε στο επόμενο στάδιο, της προληπτικής γραμμής στήριξης.
Σε αυτήν την λογική, ο κ. Σαμαράς, έκανε μια ειλικρινή πρόταση, προς την Αντιπολίτευση για εκλογή ΠτΔ και στην συνέχεια προσφυγή στις κάλπες στο τέλος του 2015.
Όμως, είναι σαφές ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή ΠτΔ, ήταν προαποφασισμένη, συνεπώς κάθε προσπάθεια θα έπεφτε στο κενό.
Κάτω από αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, καλώς η κυβέρνηση επίσπευσε τη διαδικασία, αφού η παράταση της αβεβαιότητας ως το Μάρτιο θα ήταν εθνικά επιζήμια.
Στόχος μας πλέον είναι να πείσουμε όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις, που θέλουν την Ελλάδα ισχυρή μέσα στον πυρήνα της Ευρωζώνης, να συσπειρωθούν και να δώσουν την μάχη με την ΝΔ.
Έγιναν λάθη από την κυβέρνηση αυτά τα 2,5 χρόνια κ. Μπακογιάννη;
Δηλαδή, βιάστηκε η κυβέρνηση να μιλήσει για έξοδο από το μνημόνιο και μετά να τρέχει άρον – άρον να τα πάρει πίσω;
Προφανώς και έγιναν λάθη.
Και λάθη και υπερβολές.
Όμως, αυτό δεν αναιρεί μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που για χρόνια έμεναν στα χαρτιά και στις πολιτικές καλένδες, για να μην θιχτούν διάφορα συμφέροντα.
Και αυτήν την μάχη, κατά βάση την έδωσε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, που με περίσσευμα υπευθυνότητας κατάφερε πολλά:
να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, να ξεκινήσουν και πάλι μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα και εντέλει να μείνει η Ελλάδα μέσα στο ευρώ και να ανακτήσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας της.
Από εκεί και πέρα, σίγουρα, πρέπει να δούμε και πράγματα στα οποία υστερήσαμε, με πρώτο την υπερφορολόγηση.
Πρωταρχικός στόχος, μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι η φορολογική μεταρρύθμιση, με λιγότερους και πιο δίκαιους φόρους και κυρίως μικρότερους συντελεστές.
Φοβάστε, ειλικρινά, έξοδο της χώρας από το ευρώ, αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Φοβάμαι ότι ο κίνδυνος να χάσουμε την αξιοπιστία μας και να κλονιστεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική Οικονομία είναι τεράστιος.
Μετά από 5 χρόνια θυσιών των πολιτών, κινδυνεύουμε να βρεθούμε πάλι στο σημείο μηδέν.
Κι αυτό σας το λέει ένας άνθρωπος που δεν αρέσκεται στην κινδυνολογία και τον φόβο.
Αυτό προκύπτει από τις αντιφάσεις και τις ανακρίβειες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και να σας πω και κάτι ακόμα;
Δείτε τι γίνεται στην Ρωσία, περίμενε κανείς πριν 2 μήνες ότι θα κατέρρεε το ρούβλι;
Η Οικονομία και οι αγορές δεν κατευθύνονται από τις επιθυμίες καθενός.
Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το βλέπετε πιθανό και με ποιες προϋποθέσεις;
Η ΝΔ με ποιές δυνάμεις θα μπορούσε να συνεργασθεί;
Η ΝΔ τοποθετείται στο κέντρο του σημερινού πολιτικού φάσματος.
Μπορεί να συνεργαστεί με όλες τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις που θέλουν η Ελλάδα να διατηρήσει και να ενισχύσει το ρόλο της μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη.
Το πρόβλημα των συνεργασιών το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που παλινωδεί από θέση σε θέση και που αρνείται να δώσει ξεκάθαρες και ρεαλιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες.
Με τα σημερινά δεδομένα και τις θέσεις που εκφράζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο συνεργασίας φαντάζει ως όνειρο θερινής νυκτός.
Αν η ηγεσία του εγκαταλείψει το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και το μηδενισμό και ενστερνιστεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, τότε βλέπουμε.
Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου