Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Αντιμνημονιακός» ο Σαμαράς δεν ψηφίζει τη συμφωνία Τσίπρα


samaras6-630x400
Με τη συμφωνία με τους δανειστές να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και να απομένουν λίγες μέρες για την οριστικοποίησή της η ΝΔ
ανεβάζει τους τόνους της κριτικής στα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή και ο αρχηγός της ΝΔ «κλείνει το μάτι» στο «όχι».

Στη ΝΔ έχει ξεκινήσει η συζήτηση αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με δεδομένο ότι στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται ισχυρές διαφωνίες, η ψήφος της ΝΔ αποκτά ειδικό βάρος.
Ήδη η ΝΔ, επισήμως, μέσω του εκπροσώπου της μιλά για φοροεπιδρομή με το νέο πακέτο και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχουν βουλευτές που εκτιμούν ότι το κόμμα θα πρέπει να ψηφίσει «ναι» στη συμφωνία.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ προεξόφλησε ότι η Ν.Δ θα ψηφίσει τη συμφωνία διότι «δεν μπορούμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ και δε θα διακινδυνεύσουμε τη χρεοκοπία της χώρας». Εκτίμησε επίσης ότι εάν υπάρξει συμφωνία, θα δρομολογηθούν εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ, ενώ άφησε προσεκτικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία.
Το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαϊου, με θέμα την οικονομία και τη διαπραγμάτευση, ενώ την επομένη ο Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρήσει για τη Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ που θα προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής της 21ης Μαϊου.
Άλλα στελέχη όπως οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει «μέτρα Τσίπρα» που ήδη είχε απορρίψει η κυβέρνηση Σαμαρά και πετούν το μπαλάκι στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την ψήφιση της συμφωνίας.

[www.tribune.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου