Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η ώρα του Eurogroup: Τι περιμένει η κυβέρνηση

Eurogroup
Αν και η λέξη «κρίσιμο» σχεδόν ποτέ δεν έλειψε ως επιθετικός προσδιορισμός στο Eurogroup, ίσως σήμερα είναι πιο ταιριαστή από ποτέ, καθώς η κυβέρνηση ελπίζει σε ένα θετικό μήνυμα γύρω από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, που θα ανοίξει το δρόμο για μία «έντιμη συμφωνία» και  κατόπιν μία «ανάσα» ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής, ενώ συζητήθηκαν όλες οι απόψεις γύρω από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Στόχος της ελληνικής πλευράς, που θα εκπροσωπηθεί στο Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκη, είναι μία θετική αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group, κάτι που, όπως έχει διαμηνύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την κυβέρνηση, μια κίνηση που θα έδινε σημαντικό περιθώριο ρευστότητας στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, οργιάζουν οι φήμες για κατ’ ιδίαν συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο του Eurogroup.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου