Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΠΟΣΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ;

image
Από ένα λογαριασμό ασφαλείας στην Τράπεζα της Ελλάδας βρέθηκαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ της δόσης για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες ,με αποτέλεσμα να μην αγγιχθούν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα ανακαλύφθηκαν σε λογαριασμό ασφαλείας της Τράπεζα της Ελλάδος και ήταν δεσμευμένα και με βάση αυτά τα χρήματα δόθηκε η εντολή από την Ελλάδα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να πάρει τα λεφτά και να πληρωθεί η δόση.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός τήρησε το λόγο του ότι δεν θα δώσει ούτε ευρώ από τα διαθέσιμα των ταμείων για να πληρώσει τις δόσεις και δεν «έφυγε πίσω από την κόκκινη γραμμή».

«Έχουμε εξασφαλίσει μισθούς και συντάξεις του Μαΐου» υποστηρίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και υποστηρίζουν: «Εμείς είχαμε πει δεν πληρώνουμε αν δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις».

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι χρειάστηκε να βάλει το κράτος ακόμη 90 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό της δόσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου