Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Εν αναμονή κοινής ανακοίνωσης

Περίπου επτά ώρες διήρκεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις αύριο, Τρίτη, στη Σύνοδο Κορυφής, όπως συμφώνησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ.


Οι ελληνικές προτάσεις αποτυπώνονται σε κοινό κείμενο που φέρεται να έχουν υπογράψει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα, το οποίο καταγράφει τα επόμενα βήματα, αλλά και τα αιτήματα της Αθήνας στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο καταγράφει την κοινή θέση όλων των αρχηγών για λύση εντός ευρωζώνης.

Κάτα την διάρκεια του Συμβουλίου γνωστοποιήθηκε από το Μαξίμου πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν για μια βιώσιμη ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα.

Παρόντες ήταν, πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημητρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος και Φώφη Γεννηματά. Απών είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που αρνήθηκε την πρόσκληση.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας, θα καταθέσει στους πολιτικούς αρχηγούς τις προτάσεις του για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ενώ θα ακούσει και τις δικές τους προτάσεις.

Τηλεφωνικές συνομιλίες με Ολάντ και Πούτιν

Μικρή διακοπή έγινε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ενώ αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου