Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για τις διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους – ΒΙΝΤΕΟ

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για τις διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους – ΒΙΝΤΕΟ
Μετά από συνεδρίαση που διήρκεσε επτά ώρες, ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.Αυτή την ώρα συντάσσεται μια κοινή ανακοίνωση, την οποία θα υπογράφουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός από τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε δηλώσεις ενώ μετά το τέλος του συμβουλίου κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεϊμαράκης: Την ευθύνη για την συμφωνία την έχει ο Πρωθυπουργός - ΒΙΝΤΕΟ
«Η ΝΔ στη μακρά ιστορική της διαδρομή έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω απ' όλα. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα της ζωής των πολιτών, η ανάπτυξης της οικονομίας, η κοινωνική συνοχή» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι αυτή η συνάντηση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό καθώς και ότι με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε χρόνος εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.
«Οφείλουμε όλες οι πολιτικές ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων τουλάχιστον του δημοκρατικού τόξου να συμβάλλουμε ώστε να ξαναβρούμε την ενότητα που απαιτείται, να έχουμε την ψυχραιμία με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να παροτρύνομε την κυβέρνηση που έχει την κυρίαρχη ευθύνη να μπορέσει να φέρει τη συμφωνία όπως μας υποσχέθηκε», υπογράμμισε.
Θεοδωράκης: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις εξελίξεις - ΒΙΝΤΕΟ 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρχει άμεσα μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα κοινωνικά δίκαιο».
«Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι είμαστε στην τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο του ελληνικού λαού», τόνισε και συνέχισε:
«Ο Πρωθυπουργός έντιμα και καθαρά μας είπε πολλές από τις προτάσεις που σκέφτεται να κάνει στην Ευρώπη. Κάναμε και εμείς παρατηρήσεις. Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης ανήκει στον Πρωθυπουργό».
«Πρέπει να διαψεύσουμε όσους θεωρούν ότι η Ε.Ε. μπορεί να υπάρξει χωρίς τους Έλληνες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις εξελίξεις», είπε.
«Δεν υπάρχουν εύκολες μέρες. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε την ανάγκη «οι πολιτικοί αρχηγοί να  είναι χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι».
«Ανεξαρτήτως τι ψήφισαν οι Έλληνες, η ερμηνεία όλων των πολιτικών αρχηγών είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ρήξη, αλλά συνεννόηση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.
Παράλληλα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να «λάβει υπόψη της τις μεγάλες ανάγκες για ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και να δει ότι υπάρχει μία προσπάθεια έναρξης των διαπραγματεύσεων».
Κουτσούμπας: Είτε μνημόνιο είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού - ΒΙΝΤΕΟ
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δεν υπογράφει την κοινή ανακοίνωση ανέφερε ότι «εκφράσαμε ξεκάθαρα τις απόψεις του ΚΚΕ τόσο για τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και για αυτά  που βιώνει ο ελληνικός λαός μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ»
«Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή, φιλοεργατική διαπραγμάτευση μέσα στα τείχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε:  Έρχονται σκληρά μέτρα. Είτε συμφωνία με μνημόνιο και σκληρά μέτρα είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού. Το ΚΚΕ διαφωνεί με το κοινό ανακοινωθέν», συνέχισε. 
Καμμένος: Η συμφωνία είναι μονόδρομος - ΒΙΝΤΕΟ
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόνισε ότι «η συμφωνία είναι μονόδρομος», έκανε λόγο για «μία ιστορικά μέρα» και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη μέρα, όπου το σύνολο των δημοκρατικών κόμματων δίνουν τη δύναμη στον πρωθυπουργό να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εκ μέρος του συνόλου του ελληνικού λαού».
«Από δω και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση - που αποτελεί επιθυμία του συνόλου του λάου και των κόμματων - πρέπει να βρεθεί άμεσα. Η συμφωνία είναι μονόδρομος», είπε ο κ. Καμμένος.
Γεννηματά: Δεν έχει εντολή για ρήξη η κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ
«Η πρωτοβουλία για συνεννόηση πολιτικών δυνάμεων δυστυχώς γίνεται στο και πέντε» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και επεσήμανε:
«Εάν η πρωτοβουλία είχε αναληφθεί νωρίτερα όπως κατ' επανάληψη είχαμε ζητήσει, πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με ευθύνη της κυβέρνησης. Η εξέρευση λύσης, η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνία που θα διασφαλίζει την ισότιμη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ και η άμεση αποκατάσταση και ομαλοποίηση οικονομικής και κοινωνικής ζωής».
«Αυτή τη λυτρωτική λύση έχει την υποχρέωση να την υπηρετήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση- δεν υπάρχει χρόνος- χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν έχει εντολή για ρήξη η κυβέρνηση, ο λαός πρέπει να δικαιωθεί για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια» πρόσθεσε η κυρία Γεννημάτα.

Οι τηλεφωνικές επαφές του Πρωθυπουργού και του Προέδρου κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών
Η μαραθώνια σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε στις 10 το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με ευρωπαίους ηγέτες και με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα, γύρω στη 1 το μεσημέρι υπήρξε μικρή διακοπή του συμβουλίου προκειμένου ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Τσίπρας να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ .
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία η οποία πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του διαλείμματος του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με τον Real Fm 97.8, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πούτιν συζήτησαν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και για τους όρους ό που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές προς τη χώρα μας προκειμένου να επέλθει οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, σύμφωνα με τον Real Fm 97,8 εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον ελληνικό λαό προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο, Τρίτη, στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου