Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Διαπραγματεύσεις: Πυρετώδεις διεργασίες στο τρίγωνο Αθήνα - Βρυξέλλες – Παρίσι

Διαπραγματεύσεις: Πυρετώδεις διεργασίες στο τρίγωνο Αθήνα - Βρυξέλλες – Παρίσι
Δραματικές ήταν όλη τη νύχτα οι διεργασίες και διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης, των εταίρων, πολιτικών και θεσμικών παραγόντων, υπουργών και στελεχών των πολιτικών κομμάτων, με μοναδικό στόχο «να πάνε όλα καλά» σήμερα που θα κατατεθούν οι ελληνικές προτάσεις για τη συμφωνία.
Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, αφού απ’ την υποδοχή των ελληνικών προτάσεων θα κριθούν τα πάντα.
Σε αυτή τη μάχη, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, έχει επιτευχθεί μια έως και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα συστράτευση.
Καθοριστική γι’ αυτό ήταν και είναι και η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος κυριολεκτικά ξενυχτάει, σε μια διαρκή προσπάθεια να φέρει κοντά τις πολιτικές δυνάμεις, να συσπειρώσει στην υποστήριξη της χώρας μας σε αυτή την οριακή προσπάθεια και διεθνείς παράγοντες επιφανείς, να μην προκύψει κάποιο... ατύχημα της τελευταίας στιγμής.
Η συνάντηση Παυλόπουλου-Τσίπρα, ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο για την επιλογή «να πάμε σε συμφωνία». Τον ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του επανέλαβε τη στήριξή του σε αυτή την προσπάθεια να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών Θρ. Τσακαλώτος κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να είναι πλήρης η ελληνική πρόταση, σε συνεργασία με τεχνοκράτες των Βρυξελλών και Γάλλους ειδικούς.
Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την τεράστια συμβολή της Γαλλίας σε αυτή την ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί το Grexit, μετά και τις πολλές επαφές κι επικοινωνίας μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Φρ. Ολάντ και των Παυλόπουλου και Τσίπρα.
Ειδική αποστολή σε αυτή την προσπάθεια έχουν, κατά τις πληροφορίες μας και στελέχη του χώρου των τραπεζών, μεταξύ αυτών η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.
Πολύ σημαντική στην κατεύθυνση της επίτευξης της μέγιστης εθνικής συναίνεσης είναι και η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και του μεταβατικού προέδρου της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκη...
Ενώ μέσα στην ημέρα είναι πολύ πιθανό να έχει νέες επαφές ο Αλ. Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Αυτή τη στιγμή η αισιοδοξία είναι ορατή. Η συστράτευση η μέγιστη δυνατή. Η κινητοποίηση πολλών δυνάμεων και παραγόντων, πρωτοφανής.
Οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμούς ραγδαίους. Το Newsbomb.gr σας έχει ενημερώσει από εχθές 8/07/2015 με αποκλειστικό ρεπορτάζ ότι όλα δείχνουν βάση συμφωνίας μέχρι το Σάββατο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) 


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου