Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το πόρισμα για τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία»

Της Αννας Κανδύλη
Ενα πολύπλοκο και καλοδουλεμένο σχέδιο με στόχο την «πειθαρχία» της ελληνικής πολιτικής στα συμφέροντα των Αμερικανών και των συμμάχων της περιγράφει ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας στο 25 σελίδων πόρισμά του για τις υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία» που αφορούσε την «απομάκρυνση» ακόμα και με φυσική εξόντωση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.



Τρία χρόνια αφότου ο δικαστικός λειτουργός ξεκίνησε την έρευνά του, τα στοιχεία που συγκέντρωσε αποκαλύπτουν βήμα-βήμα τις προσπάθειες ξένων κέντρων να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή λόγω των στενών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί τότε με τη Ρωσία. 

Casus belli για την άλλη πλευρά φαίνεται πως ήταν η προώθηση του αγωγού South Stream, μέσω του οποίου θα διοχετευόταν ρωσικό φυσικό αέριο προς τη δυτική Ευρώπη, αλλά και η προμήθεια ρωσικών εξοπλιστικών συστημάτων. 

Οπως σημειώνει ο Δ. Φούκας, «είναι σαφές ότι η αμερικανική πλευρά δεν εξέταζε άλλο ενδεχόμενο πλην της κατασκευής του αγωγού TAP, στον οποίο παρείχε πλήρη στήριξη, ενώ είναι επίσης προφανές ότι είχε κάθε συμφέρον να προτιμηθούν προμηθευτές πολεμικού υλικού αμερικανικών συμφερόντων, ενδεχομένως και συμμαχικών τους κρατών, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση των υφιστάμενων ισορροπιών».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου