Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μετά την ¨συμφωνία¨ της Ελλάδος ανοίγει τελειωτικά το γεωπολιτικό πάζλ από την Μέση Ανατολή-Ανατ. Λεκάνη της Μεσογείου-Ουκρανία –Αρκτικός κύκλος.

ΟΧΙ
Με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας και ένα γιγαντιαίο ΟΧΙ φωτίστηκε το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, με πρωτοβουλία του DIE LINKE, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου..


Πιθανώς να μπερδεύτηκαν οι Γερμανοί με το δικό τους nein και το Ελληνικό ΝΑΙ;

Και έτσι με την πρωτότυπη ταύτιση του ΝΑΙ και του ΟΧΙ κυοφορήθηκε ο ¨φόβος¨ στην Καρλομάγνεια Ευρώπη.

Μέσα από τον φόβο και τον τρόμο του Ελληνικού πολιτικού δυναμικού προήλθε και συμφωνία.

¨Η νέα συμφωνία μοιάζει σαν να έχουμε ένα «μουλάρι» το οποίο έχει γονατίσει από την ασιτία και το βάρος. Η λύση που επιλέγουμε είναι να προσθέσουμε και άλλο φορτίο, με την προσδοκία πως το φορτίο είναι ζωοτροφή η οποία όταν μεταφερθεί στον προορισμό της θα ταΐσει το «μουλάρι» και θα το ενδυναμώσει.¨ http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei Πιο κοντά από ποτέ στη δραχμή…

Συμφωνία που την ¨ευλόγησε¨ μάλλον και ο Πάπας….

¨Ευρεία αναφορά κάνουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σε σύντομη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, από ταξίδι το οποίο πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική.

«Οι Έλληνες κυβερνώντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης διεθνούς χρέους έχουν μια ευθύνη. Με την νέα ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια αναθεώρηση κάπως δίκαιη», δήλωσε ο Αργεντινός ποντίφικας. ¨http://www.defencenet.gr/defence14/07/2015

Ο βασικότερος λόγος που μας ¨έσωσαν¨ οι Γερμανοί είναι για να μην κρυώνουν τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα όταν οι Ρώσοι θελήσουν για τους δικούς τους λόγους να κόψουν την παροχή του αερίου .

Φυσικά αυτό το μεταφράζουν οι Γερμανοί σε ¨γεωπολιτική τακτική¨

¨Die Welt: Η Merkel ήθελε λύση για την Ελλάδα και για γεωπολιτικούς λόγους – Ένα Grexit θα απειλούσε την Ε.Ε.

Ακόμη ένας πολύ σημαντικός λόγος είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης είναι και μέλη του ΝΑΤΟ, αναφέρει η εφημερίδα. Η Αθήνα διαδραματίζει στο ΝΑΤΟ έναν ρόλο και το ΝΑΤΟ είναι σημαντικό για τη διασφάλιση της ΕΕ στα ανατολικά, καταλήγει η Die Welt.¨ 14/07/2015 www.bankingnews.gr/

Το μυαλό όλων από τότε που μας έβαλαν στα μνημόσυνα-μνημόνια ήταν στραμμένο πάντα στα πλούσια ενεργειακά υποθαλάσσια κοιτάσματα της δύσμοιρης πατρίδας μας…

Και όμως δεν θα προλάβουν να πειράξουν την εθνική προίκα της Ελλάδος γιατί ο Ρώσος γνωρίζει τι παίζεται εις βάρος του…

Γνωρίζει ότι τώρα που έβαλαν την Ελλάδα σε ¨πρόγραμμα απεξάρτησης από κάθε τι το εθνικό¨ οι σύμμαχοι θα στρέψουν την προσοχή τους στο πρόβλημα της Ουκρανίας και στα εκκρεμή ζητήματα της Μέσης Ανατολής , της Ανατολ. Λεκάνης της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Άραγε τον Τούρκο τον ρώτησαν αν συμφωνεί με την μοιρασιά που θέλουν να κάνουν οι σύμμαχοι μας στα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου … μέσω των άγνωστων μέχρις στιγμής υπεσχημένων;

Και όταν o Ρώσος κλείσει την στρόφιγγα μόλις επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας τότε θα αρχίσει στην Γερμανία και στις χώρες της Βαλτικής εφαρμογή προγραμμάτων μνημονίων… άλλωστε διαθέτουν τώρα την τεχνογνωσία.

Με αυτό το σκεπτικό οι φίλοι μας Γερμανοί άραγε θέλουν να μας σώσουν πραγματικά;

Ή θέλουν να την βγάλουν στο τζάμπα;

¨Μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα μεταξύ άλλων να προχωρήσει σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα τη χρηματοδοτική στήριξη από τον ESM. Επειδή όμως οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο για να υλοποιηθούν και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι μεγάλες και άμεσες στο χθεσινό Eurogroup κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις και σκέψεις για τη λεγόμενη χρηματοδοτική γέφυρα μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπονται στο ESM και υπογραφεί η τελική συμφωνία.

Κάλυψη εσωτερικών υποχρεώσεων

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την έκδοση χρεογράφων, των λεγόμενων IOU. Σύμφωνα με πηγές της Handelsblatt ο Β. Σόιμπλε ανέφερε την έκδοση IOU για να καλύψει η Ελλάδα ένα μέρος των εσωτερικών της πληρωμών για μισθούς, συντάξεις ή χρέη προς ιδιώτες καθώς επίσης και για να μπορέσει να κρατηθεί οικονομικά το διάστημα μέχρις ότου εγκριθεί το τρίτο πακέτο και πριν εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις από τον ESM. Αυτή η πρόταση του Σόιμπλε αποτελεί μια από τις εκδοχές που εξετάζουν από χθες οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα. Βέβαια, όπως αναφέρεται στο άρθρο, τέτοια πρόταση θεωρείται άκρως αμφιλεγόμενη σε κύκλους εμπειρογνωμόνων, διότι αποτελεί το πρώτο βήμα ή τον προάγγελο προς την υιοθέτηση ενός παράλληλου νομίσματος. Αυτά τα χρεόγραφα δεν είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη εξωτερικών δανείων.¨

http://www.capital.gr/ρίτη, 14-Ιουλ-2015 12:15

Λοιπόν από την στιγμή που έκλεισαν τις Τράπεζες οι Εταίροι κρατούν το ¨μαχαίρι και το πεπόνι¨ και δροσίζονται ενώ τσουρουφλίζουν οικονομικά τον Ελληνικό Λαό.

Προσπαθούν μάλιστα να μας σοκάρουν με δημοσιεύματα για να υπογράψει ο καθένας ξεχωριστά την ατομική υποταγή του στην γερμανική μπότα του νέου κατακτητή.

¨Σοκάρει η Deutsche Bank σε ανάλυση της αναφέρει ότι όταν η Ελλάδα διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τα μέτρα θα γίνει υποτελής των Βρυξελλών. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να υλοποιηθεί ειδικά στο σκέλος του ταμείου των 50 δισεκ. Επίσης πρέπει να αναλυθεί η επίδραση των μέτρων που θα εφαρμοστούν στην οικονομία και στην ύφεση που μπορεί να προκληθεί. Η Γερμανική τράπεζα πάντως προειδοποιεί, αν η Ελλάδα στην πορεία αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε η χώρα θα γίνει υποτελής των Βρυξελλών. ¨13/07/2015 – 18:32http://www.bankingnews.gr/

Μετά την συμφωνία της Ελλάδος ανοίγει τελειωτικά το γεωπολιτικό πάζλ από την Μέση Ανατολή-Ανατ. Λεκάνη της Μεσογείου-Ουκρανία –Αρκτικός κύκλος.

Μπορεί κατά αυτούς να γλυτώσαμε προς το παρόν το Grexit αλλά πάμε ολοταχώς στο παιδαγωγικό Greece- poorness που θα μας βάλλει σίγουρα μυαλό για να ζήσουμε και το Hellas- light.

ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ μέχρι το τέλος που θα είναι με πραγματική Ελληνική υπογραφή.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου