Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ανοίγει ο δρόμος για... εξώσεις πρώην πρωθυπουργών- Καταργούνται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων!

Ομόφωνα ψηφίσθηκαν από την Ολομέλεια, οι πρώτες μετά πολλά χρόνια, αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μεταξύ άλλων, αφορούν τη σταδιακή απομείωση του αριθμού των μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων στα γραφεία πρώην Πρωθυπουργών, Προέδρων της Βουλής καθώς και τη μεταστέγαση εκτός του ιστορικού κτιρίου σε άλλα γραφεία που νοικιάζει η Βουλή των πρώην Πρωθυπουργών, μετά από δύο κοινοβουλευτικές περιόδους που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές.


Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκινάει από αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο η σταδιακή κατάργηση περίπου 40 θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία πρώην Πρωθυπουργών, πρώην Προέδρων της Βουλής και πρώην Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Επίσης, ορίστηκε, ότι μετά την πάροδο δύο βουλευτικών περιόδων από την στιγμή που έληξε η βουλευτική τους θητεία, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων σε γραφεία πρώην Πρωθυπουργών και πρώην Προέδρων της Βουλής, θα μπορεί να περιορίζεται σε έναν, με απόφαση που θα λαμβάνει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής.

Με άλλη διάταξη που ψηφίσθηκε ήταν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των συμβασιούχων που δεν τους έχουν ακόμα ανανεωθεί οι συμβάσεις εργασίες τους και εργάζονται απλήρωτοι, δόθηκε η δυνατότητα στον Πρόεδρο της Βουλής να μπορεί να ανανεώνει συμβάσεις εργασίες με αναδρομική ισχύ ενός έτους με σχετικές βεβαιώσεις από τους προϊσταμένους των μονάδων που απασχολούνται.

Με έτερα διάταξη, που και αυτή «πέρασε» παμψηφεί, ήταν οι ειδικοί Κανονισμοί οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών, όπως και οι ειδικού ρυθμιστικού περιεχόμενου, να σταματήσουν να είναι «κρυφοί» και αφού προσαρμοστούν θα ενταχθούν ως Παράρτημα στον Κανονισμό της Βουλής.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου