Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η Τουρκία βυθίζεται στο χάος – Καταρρέει ο τουρισμός – Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη


Η Τουρκία βυθίζεται στο χάος – Καταρρέει ο τουρισμός – Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη 

Σε άκρως επικίνδυνη εμπόλεμη ζώνη διαμορφώνεται η Τουρκία. Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν) τελούν σε κατάσταση συναγερμού τόσο λόγω των βομβιστικών επιθέσεων, όσο και των ένοπλων οδομαχιών που διεξάγονται στις κυρίως κουρδικές πόλεις.

Την Παρασκευή ένας άγνωστος άνδρας πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη στο κέντρο της Άγκυρας.
Την Παρασκευή πάλι, Τούρκοι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο κοντά σε κυβερνητικό κτίριο, στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Την περασμένη Κυριακή 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Άγκυρα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου δίπλα σε αφετηρία αστικών λεωφορείων.
Σε νέο του παραλήρημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή μας και μέσα στην Τουρκία έχουν ενωθεί ενάντια στην Τουρκία».
Και όχι μόνο αυτό. Κατηγόρησε και συνάμα απείλησε την Ευρώπη ότι «χορεύει σε ναρκοπέδιο» επειδή υποστηρίζει ένοπλες οργανώσεις.
Όταν ο Ερντογάν κατηγορεί την Ευρώπη ότι υποστηρίζει ένοπλες οργανώσεις βεβαίως και δεν εννοεί τους τζιχαντιστές, γιατί αυτούς τους υποστηρίζει ο ίδιος. Εννοεί τους Κούρδους δημοκρατικούς πατριώτες. Εντάξει, δεν θα τον μάθουμε τώρα τον Ερντογάν, όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για έναν τζιχαντιστή μαφιόζο.
Εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του Ερντογάν στη Μέση Ανατολή, που πυροδοτεί έναν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) προσπαθώντας να αναστήσει την πεθαμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία, πλέον και η ίδια η Τουρκία παρασύρεται στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του τουρισμού. Μετά τους Ρώσους τουρίστες, που αρνήθηκαν την Τουρκία επειδή κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό, συν όλα τα άλλα που ακολούθησαν, τώρα αρχίζουν και οι δυτικοευρωπαίοι τουρίστες να την αποφεύγουν γιατί φοβούνται για τις ζωές τους.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ότι παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν με επιτυχία αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις στο παρελθόν, ο κίνδυνος από την τρομοκρατία παραμένει υψηλός.
«Τρομοκρατικές ομάδες, μεταξύ των οποίων κουρδικές οργανώσεις, το Ισλαμικό Κράτος και οργανώσεις της άκρα αριστεράς, συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν επιθέσεις. Περαιτέρω επιθέσεις είναι πιθανές».
Και συνεχίζει: «Οι περισσότερες επιθέσεις είναι πιθανό να στοχεύσουν το τουρκικό κράτος. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει αυξανόμενη πιθανότητα ότι ορισμένες επιθέσεις να έχουν στόχους δυτικά συμφέροντα και τον τουρισμό, όπως συνέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Ιανουαρίου 2016. Σε εκείνο το περιστατικό δέκα εκδρομείς σκοτώθηκαν, δέκα Γερμανοί».
Η «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους Κούρδους αυτονομιστές αλλά και στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Και ενώ η Τουρκία βυθίζεται σε αυτό το εκρηκτικό περιβάλλον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη ότι εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχει στους Κούρδους, ο πόλεμος θα μεταφερθεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου