Στο επίκεντρο πλέον η πάλη των Κούρδων αγωνιστών.
Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεννόησης με τις ΗΠΑ, η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή και αφού υπεράσπισαν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα στην περιοχή, καταγράφεται ως προάγγελος όξυνσης των επεμβάσεων και του πολέμου κατά των μεταναστών. Όπως επισημαίνουν αναλυτές οι στόχοι της ρωσικής εμπλοκής στη Συρία ήταν πολλαπλοί:Πρώτον, παρείχε σημαντική υποστήριξη στο εξασθενημένο συριακό καθεστώς, που συνιστούσε το μοναδικό σύμμαχο της Ρωσίας στον αραβικό κόσμο. Δεύτερον, εξασφάλιζε τη διατήρηση της μοναδικής ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ανατολική Μεσόγειο, τον λιμένα της Ταρτούς. Και επιπλέον διαθέτουν την αεροπορική βάση Hmeymim στη Λαττάκεια. Τρίτον, με τη συμμετοχή των ρωσικών δυνάμεων στις αντι-τζιχαντιστικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, επιδίωκε να αποτρέψει την επιστροφή στη Ρωσία των περίπου 7.000 τζιχαντιστών από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι επιχειρούσαν κατά του Assad. Τέταρτον, μελλοντικά να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από την πώληση ρωσικών οπλικών συστημάτων ή και την εκμετάλλευση πιθανών σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας.
Ήδη δημοσιεύματα τονίζουν την ανάπτυξη της ΝΑΤΟικής δύναμης SNMG2, που επιχειρεί στο Αιγαίο, με αφορμή το Προσφυγικό, σε ευρύτερες περιοχές του αρχιπελάγους. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός διοικητής της SNMG2, Γ. Κλάιν, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως οι διακινητές έχουν αποδειχθεί «πολύ ευέλικτοι» και αλλάζουν διαδρομές όταν είναι παρόντα πλοία του ΝΑΤΟ! Συγκεκριμένα, είπε: «Όταν είμαστε εκεί, υπάρχουν αποτελέσματα, όμως οι διακινητές είναι πολύ ευέλικτοι και μετατοπίζουν το "κέντρο βάρος" των δραστηριοτήτων τους» […] «Εάν αποκλείσουμε τη Λέσβο, τότε είναι αναμενόμενο τα προσφυγικά σκάφη να αναζητήσουν άλλες διαδρομές», είπε, και συμπλήρωσε: «Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο, και αυτό σχεδιάζεται, να επεκτείνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ σε περισσότερες παράκτιες περιοχές». Σημειωτέον, την επέκταση της ζώνης επιχειρήσεων της ΝΑΤΟικής αρμάδας είχε αναγγείλει ήδη από την Πέμπτη 10/3 ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, λέγοντας: «Επεκτείναμε την περιοχή των επιχειρήσεων. Έχουμε αναπτυχθεί στα ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα και αρχίσαμε να εστιάζουμε στην περιοχή γύρω από τη Λέσβο. Και σχεδιάζουμε να μετακινηθούμε και νοτιότερα τις ερχόμενες μέρες και βδομάδες».
Παράλληλα, είναι ενδεικτική η προσαρμογή του ΝΑΤΟ στα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας και στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, στοχοποιώντας σε αυτή τη φάση τους μετανάστες. Νέες μορφές απειλών λοιπόν αντιμετώπισε το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια άσκησης της ΝΑΤΟϊκής άσκησης που ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου και αφορούσε χειρισμό κρίσεων (Crisis Management Exercise). Η κωδική της ονομασίας είναι «CMX-16» και διεξάγεται για 20η φορά από το 1992, με σκοπό την εξάσκηση του προσωπικού σε διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων, διαβούλευσης και συλλογικής λήψης αποφάσεων σε στρατηγικό πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο. Στην άσκηση συμμετείχαν αρμόδιες στρατιωτικές/πολιτικές αρχές Κρατών-Μελών του ΝΑΤΟ, οι Στρατηγικές Διοικήσεις του ΝΑΤΟ και ΝΑΤΟικά Στρατηγεία, χωρίς ανάπτυξη δυνάμεων. Επιπρόσθετα συμμετείχαν η Σουηδία και η Φινλανδία καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως παρατηρητής. Σε εθνικό επίπεδο, πέραν του προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ, στην άσκηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι/σύνδεσμοι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συναρμόδιων πολιτικών φορέων.
Το σενάριο της άσκησης εστιάστηκε στην ανάπτυξη συλλογικής άμυνας αντιμετώπισης απειλής υβριδικού πολέμου κατόπιν ενεργοποίησης των άρθρων 4 και 5 του συμφώνου της Συμμαχίας. Όπως επισημαίνει ο Μάνος Τσαλδάρης στην Εφημερίδα των Συντακτών «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ενεργοποιήθηκε το άρθρο 5 που αναφέρεται στην ενεργοποίηση της Νατοϊκής δύναμης προκειμένου να συνδράμει ένα κράτος-μέλος όταν βρίσκεται υπό την απειλή εξωτερικού κινδύνου. Η ανησυχία δε γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάστηκαν στην άσκηση ήταν και αυτό της προσφυγικής κρίσης που θα προκαλούνταν σε ένα κράτος-μέλος μετά τη φυγή κυμάτων προσφύγων από μια χώρα».
Σιγά-σιγά αποκαλύπτονται όλες οι αιματοβαμμένες ψηφίδες της επιβολής της Νέας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή: προσφυγικό ζήτημα-επεμβάσεις-ανταγωνισμοί-αναδιαρθρώσεις-καπιταλιστική κρίση! Ας εμπλουτίσουμε επομένως την περιοδολόγηση μας, φωτίζοντας μερικά κρίσιμα γεγονότα:
29/1/2016: Οι ΗΠΑ καλούν την συμμαχία του ΝΑΤΟ να βοηθήσει στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή, στέλνοντας αναγνωριστικά αεροσκάφη στην περιοχή, αποκάλυπτε σχετικό άρθρο. «Οι ΗΠΑ μας να βοηθήσουμε στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, στέλνοντας αναγνωριστικά αεροσκάφη. Θα εξετάσουμε το αίτημα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας, Γιενς Στόλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου. Το πρόγραμμα αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS (όπως αποκαλείται) του ΝΑΤΟ, θα ελέγχει τον εναέριο χώρο σε ακτίνα μεγαλύτερη των 400 χιλιόμετρων, δίνοντας έτσι πληροφορίες μέσω των ψηφιακών συνδέσεων.
Σημείωση: ποια είναι η σημαντικότερη βάση αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS του ΝΑΤΟ στην περιοχή;
Το Άκτιο! Για όσους αναρωτιούνται αν έχουν εμπλοκή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και για όσους υποκριτικά υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα εγκλήματα εις βάρος των λαών!
9/2/2016: Ανάμειξη του ΝΑΤΟ σε Συρία και Αιγαίο προωθούν Μέρκελ – Νταβούτογλου. Να καταβάλλουν «προσπάθειες από κοινού» με στόχο την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό ζήτημα στα σύνορα με τη Συρία και το Αιγαίο συμφώνησαν Γερμανία και Τουρκία, δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα. Οι δύο ηγέτες δεν διευκρίνισαν ποια μορφή θα έχει η Συμμαχική ανάμειξη που θα επιδιώξουν, απλώς ο Αχμέτ Νταβούτογλου περιορίστηκε να αναφερθεί «στις δυνατότητες επιτήρησης του ΝΑΤΟ στη μεθόριο και το Αιγαίο», όπως μεταδίδει το Reuters.
12/2/2016: Προ των πυλών η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συρία. Το ΝΑΤΟ, «εξετάζει το ενδεχόμενο» να συμμετέχει στους βομβαρδισμούς στη Συρία, επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ. «Χάρη στην ηγεσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξετάζουμε το ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να ενταχθεί στο συνασπισμό με την ιδιότητα του πλήρους μέλους» επισήμανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης με τους ομολόγους του από τις 49 χώρες που επιχειρούν στη Συρία. «Ως νέο μέλος το ΝΑΤΟ θα προσφέρει μοναδικές δυνατότητες» στο συνασπισμό, όπως επίσης «την εμπειρία του στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των εταίρων (αποστολές εκπαίδευσης και καθοδήγησης), στην εκπαίδευση των χερσαίων δυνάμεων και την σταθεροποίηση» μετά τον πόλεμο, τόνισε ο Κάρτερ. Ο Αμερικανός υπουργός διευκρίνισε ότι οι Σύμμαχοι θα συζητήσουν «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» για τον «κατάλληλο ρόλο» που το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει στους κόλπους του συνασπισμού που διεξάγει εδώ και 18 μήνες αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Συρία. Σταθερά όμως και με ιδιαίτερη σφοδρότητα μετά την υποχώρηση του ISIS, στο επίκεντρο των εξελίξεων μπαίνει το Κουρδικό ζήτημα. Με τις εξελίξεις να αλληλοδιαπλέκονται καθώς σφραγίζονται από τον εμφύλιο πόλεμο του Ερντογάν εις βάρος των λαών της Τουρκίας και την εξαιρετικής σημασίας απελευθερωτική πάλη των Κούρδων αγωνιστών στη Ροζάβα και συνολικότερα σε μια πολύ κρίσιμη ζώνη που εκτείνεται από το βόρειο Ιράκ, εφάπτεται των νότιων συνόρων της Τουρκίας όπου κυριαρχεί το Κουρδικό στοιχείο και φτάνει στις ακτές της Μεσογείου. Οι φόβοι του Τουρκικού κράτους για την προοπτική επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος, συνυπάρχουν με τις Νεοοθωμανικές του βλέψεις και συνδέονται με την γεωστρατηγική σημασία της περιοχής –με σημαντικές πηγές και δρόμους ενέργειας-, όπου εκφράζονται ανταγωνιστικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κρατών και των κρατών της περιοχής, ενώ όλοι συνυπολογίζουν το ρόλο των Κούρδων αγωνιστών στην αντιμετώπιση του ISIS.
Για αυτό ουσιαστικά το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν προωθεί πολιτική εθνοκάθαρσης εναντίον των Κούρδων στην Νοτιοανατολική Τουρκία, επαναλαμβάνοντας με ακόμη σκληρότερους όρους την πολιτική βίαιης εκκένωσης περιοχών. Όπως γράφει ο Μιχαήλ Στυλιανού η Τουρκία εξαπέλυσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις κουρδικές κυρίως νοτιοανατολικές επαρχίες τον Ιούλιο του 2015, μετά από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που αποδόθηκαν στο Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Η κυβέρνηση Ερντογάν ισχυρίζεται πως στοχοποιεί μόνο «τρομοκράτες του ΡΚΚ» και ανακοίνωσε ότι εξόντωσε περισσότερους από 360, κατά την εφημερίδα Σαμπάχ. Η Διεθνής Αμνηστία την κατήγγειλε ότι σκότωσε τουλάχιστον 160 αμάχους πολίτες. Ο επίτιμος πρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος Ερτουγκρούλ Κιουρκτσού δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο R T ότι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των κουρδικών επαρχιών έχουν σκοτωθεί 650 πολίτες, μεταξύ των οποίων 97 παιδιά και 94 γυναίκες:
«Αυτή είναι επιχείρηση εξόντωσης όχι του ΡΚΚ, αλλά του άμαχου πληθυσμού και των Κούρδων που ψήφιζαν το κόμμα μας, το οποίο υποστηρίζει τα δικαιώματα των Κούρδων. Οι αριθμοί που δίνει η κυβέρνηση δεν είναι σωστοί. Σύμφωνα με τις δικές μας καταμετρήσεις, μέχρι σήμερα 652 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις πόλεις Τζίζρε, Σιλόπι, Σιρνάκ και Νουσαϋμπίν. Και από αυτούς 97 είναι παιδιά και 94 γυναίκες. Ας υποθέσουμε πως -όπως λέει η κυβέρνηση- οι άλλοι είναι μαχητές του ΡΚΚ. Και οι γυναίκες; Και τα παιδιά; Έχετε δει γυναίκες πολεμιστές 85 χρόνων και 60 χρόνων και παιδιά πολεμιστές; Αυτά δεν είναι σοβαρά. Και αυτές οι απαγορεύσεις της κυκλοφορίας είναι παράνομες. Σύμφωνα με το τουρκικό Δίκαιο μπορείς να κηρύξεις απαγόρευση σε κατάσταση ανάγκης και υπό στρατιωτικό νόμο. Και ούτε στρατιωτικός νόμος ούτε κατάσταση ανάγκης έχει κηρυχτεί στη Τουρκία. Οι επαρχιακοί κυβερνήτες αυθαίρετα κήρυξαν συνεχείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας… Αυτό είναι επίθεση κατά της κοινωνίας, εναντίον της ανθρωπότητας του πληθυσμού που ζει σ’ αυτές τις περιοχές. Τους στοχοποίησαν ως τρομοκράτες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία…».
Την σκυτάλη της ανάλυσης μας δίνουμε στην προσέγγιση της Ιωάννας Ηλιάδη, που τονίζει σε ανάρτηση της στο onalert.gr: «Το ομοσπονδιακό σύστημα εγκρίθηκε για την περιοχή Ροζάβα [συριακό Κουρδιστάν] - Βόρεια Συρία» δήλωσε ο Σιχανούκ Ντίμπο, αξιωματούχος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), του κύριου κουρδικού κόμματος στη Συρία που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία. Η ανακοίνωση έρχεται ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη -από τις οποίες έχει αποκλειστεί το PYD. Οι Κούρδοι της Συρίας πάντως δείχνουν απογοητευμένοι που οι επιτυχίες τους στο πεδίο της μάχης δεν είχαν κάποιο πολιτικό αντίκτυπο. Εντός της ημέρας θα συσταθούν συμβούλια, αποστολή των οποίων θα είναι να προσδιορίσουν το γεωγραφικό περίγραμμα της περιοχής «Ροζάβα-Βόρεια Συρία» και τη φύση του «ομοσπονδιακού συστήματος», ανέφεραν παριστάμενοι στη σύνοδο στο Ρμέιλαν της βορειοανατολικής Συρίας, όπου και διεξήχθη ψηφοφορία επί του συστήματος. Η ένωση τριών κουρδικών «καντονιών» (Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζιρέ) -εκτός των περιοχών που κατέκτησαν πρόσφατα οι κουρδικές δυνάμεις στον συριακό βορρά- συνιστά ένα περαιτέρω βήμα προς την αυτοδιάθεση. Ωστόσο, οι Κούρδοι γνωστοποιούν ότι το σχέδιό τους στηρίζεται σε «εδαφική» και όχι «εθνοτική» βάση, έχοντας εκπροσώπους του αραβικού πληθυσμού και άλλων μειονοτήτων στις συγκεκριμένες περιοχές.
Το Στειτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει την ανακήρυξη της αυτοδιοικούμενης ζώνης από τους Κούρδους και ότι εργάζεται για μια ενιαία, ανεξίθρησκη Συρία υπό διαφορετική ηγεσία. "Δεν στηρίζουμε τις αυτοδιοικούμενες, ημιαυτόνομες ζώνες εντός της Συρίας", τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι. "Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι μια ενιαία Συρία με μια κυβέρνηση της οποίας δεν θα προΐσταται ο (πρόεδρος) Μπασάρ αλ Άσαντ (...). Μια ακέραιη, ενιαία, ανεξίθρησκη Συρία, αυτός είναι ο στόχος", συνέχισε ο Κίρμπι, σημειώνοντας ότι και άλλες χώρες επιδιώκουν αυτόν τον στόχο. Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Τετάρτη ότι δεν θα αναγνωρίσουν την ίδρυση μιας αυτόνομης, ενιαίας περιοχής στη βόρεια Συρία. Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι η απόφαση για ένα ενδεχόμενο μοντέλο ομοσπονδιοποίησης της Συρίας θα πρέπει να προκύψει από τις συνομιλίες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση που διεξάγονται στη Γενεύη. Ωστόσο η κουρδική μειονότητα της Συρίας δεν μετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, λόγω της αντίθεσης της Τουρκίας. Οι Κούρδοι της Συρίας έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο κατά του ΙΚ στη Συρία καθώς θεωρούνται η "αιχμή του δόρατος" των δυνάμεων που έχουν ανακαταλάβει εδάφη από τους τζιχαντιστές στα βορειοανατολικά της χώρας. Η κυριότερη οργάνωσή τους είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο αραβοσυριακός συνασπισμός που στηρίζεται από τις ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο πάντως εκτιμά ότι ολοένα και περισσότεροι Άραβες μαχητές εντάσσονται σε αυτόν τον συνασπισμό. "Πριν από έναν μήνα θα σας έλεγα ότι (σ.σ. οι Άραβες μαχητές) είναι 2.500 όμως σήμερα μπορώ να σας πω ότι είναι 5.000", εξήγησε ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. Όσες περισσότερες νίκες καταγάγει ο συνασπισμός αυτός, "τόσο περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ενταχθούν", συνέχισε κάνοντας λόγο για "χιονοστιβάδα".
Η Συριακή κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ανακήρυξη της ζώνης δεν έχει καμία νομική βάση, ενώ προειδοποίησε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι ενάντια στις επιθυμίες του συριακού λαού. Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, εκ των κεντρικών οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης, δήλωσε επίσης ότι απορρίπτει κάθε είδους μονομερείς διακηρύξεις και προειδοποιεί για κάθε απόπειρα δημιουργίας αυτόνομων περιοχών.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ Η πάλη για την υπεράσπιση προσφύγων-μεταναστών είναι αλληλένδετη με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας. Η Αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες-μετανάστες βρίσκει την συνέχεια της στο κλείσιμο των HOT SPOT-Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, στο μπλοκάρισμα της Καταγραφής-Διαλογής-Απελάσεων και στην Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος. Λέμε όχι στα δόγμα Άμυνας-Ασφάλειας, στους προληπτικούς πολέμους κατά των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή τον εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό. Στην πάλη απέναντι σε ΝΑΖΙ φονιάδες, τον εκφασισμό και κοινωνικό αυτοματισμό. Απέναντι στην ξεφτίλα-εκμετάλλευση και νέα κερδοφορία-διαπλοκή-διαφθορά που στήνεται μέσω των απευθείας συμβάσεων, τις ΜΚΟ και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, απαιτούμε πολιτική διαχείριση, ανοικτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές εντός πόλεων και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων και κάλυψη των αναγκών τους.
Οι Πρόσφυγες-μετανάστες θέλουν να φύγουν και αυτή τους η επιθυμία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την κοινωνική καταστροφή, δεν έρχονται στην Ελλάδα της Χρεωκοπίας, των Μνημονίων και του εξοντωτικού ταξικού πολέμου που μας δουλοποιεί. Απαιτούνται λοιπόν Ασφαλείς Δίοδοι για να μην δολοφονούνται μαζικά σε Αιγαίο/Μεσόγειο, Ανοικτά Σύνορα και χαρτιά σε όλους για να ταξιδέψουν ελεύθερα. Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται εδώ, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Αντί να δώσει χαρτιά στους πρόσφυγες-μετανάστες επιτρέποντας τους να ταξιδεύσουν ελεύθερα και με ασφαλή τρόπο προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., χρησιμοποιεί την έξοδο από την Σέγκεν ως μπαμπούλα για να γεμίσει τη χώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να εντείνει την στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και να προχωρήσει άμεσα σε χιλιάδες απελάσεις. Επίσης, σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε τη μετατροπή των προσφύγων-μεταναστών σε δούλους των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, που έρχονται να επιβληθούν εναντίον του συνόλου της εργατικής τάξης: αναγνώριση όλων των εργατικών-συνδικαλιστών δικαιωμάτων για μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.
Εμείς καλούμε τον λαό μας σε μαζική-μαχητική Αντίσταση, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για το Μπλοκάρισμα εθνικής και πολυεθνικής Πολεμικής και Κατασταλτικής Μηχανής. Η ανάταση του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή. Ήδη η πρόταση μας για κοινή κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις σε Ελλάδα και Τουρκία έχει γίνει δεκτή από τους Τούρκους-Κούρδους συναγωνιστές και προγραμματίζεται. Απαιτούμε την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, στην αποχώρηση-διάλυση των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε. Έχει σημασία να μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο την πολεμική αναμέτρηση. Το Αντιπολεμικό κίνημα π.χ. πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τον ανεφοδιασμό της δολοφονικής αρμάδας. Το ΝΑΤΟ πρότεινε ως λιμάνια ανεφοδιασμού το Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση τους τα λιμάνια σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου. Να μπλοκάρουμε την λειτουργία της βάσης Ακτίου που έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Κρίσιμη κρίνεται η Δράση της Αριστεράς και συνολικά του Κινήματος Μέσα στον Στρατό. Καλώντας φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή, την προσφορά οποιαδήποτε υπηρεσίας στο βρώμικο πόλεμο κατά προσφύγων-μεταναστών. Χρειάζεται επομένως ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με βαθύτερα αντικαπιταλιστικά-ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που με κοινούς στόχους και κοινές δράσεις να σταθεί νικηφόρα απέναντι στο γενικευμένο ταξικό πόλεμο που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, επιβάλλοντας την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου