Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

H βουλευτής Μαρία Κανελλοπούλου συμμετείχε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 14 συλληφθέντες στα δικαστήρια της Πάτρας

Η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου συμμετείχε χθες το μεσημέρι της Κυριακής 30.6.2013, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 14 συλληφθέντες για τα γεγονότα του...
ξενοδοχείου Αστήρ, στα δικαστήρια της οδού Γούναρη.

Επ' αφορμή της παρουσίας της εκεί, προέβη στην εξής δήλωση:''Με αβάσιμες κατηγορίες επί αβάσιμα συλληφθέντων ανθρώπων εγκαινιάζεται και στην Πάτρα η πολλά υποσχόμενη συνεργασία των Υπουργών κ. Αθανασίου και κ. Δένδια.


Συλλήψεις στην τύχη, ατόμων όπως και το μέλος κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης και άλλq που έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης, ακόμα και τρεις ώρες μετά τα γεγονότα στο ξενοδοχείο που αποδέχθηκε να φιλοξενήσει νεοναζιστική μάζωξη, στοιβάζονται από εχθές το βράδυ στο μπουντρούμι της οδού Ερμού.

Η εντεταλμένη εισαγγελέας που μοίρασε κατηγορίες σαν στραγάλια, είναι η ίδια που στις πρόσφατες συγκρούσεις με τη Χρυσή Αυγή, είχε φορτώσει απόπειρα ανθρωποκτονίας, με τον πλέον ατεκμηρίωτο και μεροληπτικό τρόπο, σε τρεις νεαρούς αντιφασίστες, προκαλώντας όλη τη δημοκρατική κοινή γνώμη της Πάτρας.

Η Αστυνομία αντί να αδρανεί μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις της Χρυσής Αυγής σε Πάτρα και Αίγιο, αντί να αντιμετωπίζει τον αντιφασισμό σαν ποινικό αδίκημα, αντί να αποδέχεται το να συστεγάζεται και να γειτνιάζει το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. με τα ναζιστικά σύμβολα στην οδο Γούναρη, καλά θα κάνει να αντιδράσει μέσα στα πλαίσια των επιχειρησιακών της υποχρεώσεων.

Στην εποχή που απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου παραμένει ανεφάρμοστη (ΕΡΤ), στην εποχή των προφυλακίσεων πέραν των νόμιμων χρονικών ορίων (υπόθεση Σακκά), τα δόγματα του τύπου ''Νόμος και Τάξη στην Πλατεία Όλγας'' καταρρέουν με τον πλέον τραγελαφικό τρόπο.

Άλλος δρόμος από την αντεπίθεση της Δημοκρατίας δεν υπάρχει.

Να ακυρώσουμε συλλογικά, μαζικά και με τα δημοκρατικά μας όπλα οποιαδήποτε προσπάθεια των νεοναζί.''

patrasnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου