Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Reuters:Έτοιμο το ΔΝΤ να «παγώσει» τη δόση στην Ελλάδα!

Reuters:Έτοιμο το ΔΝΤ να «παγώσει» τη δόση στην Ελλάδα!
Επί ξυρού ακμής βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα να έχει έρθει αποφασισμένη όχι μόνο χρόνο να μην παράσχει αλλά να απαιτήσει εδώ και τώρα αποτελέσματα αλλιώς η δόση (τουλάχιστον ολόκληρη) «πάει περίπατο».
Μπορεί οι συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας να έχουν λίγα λεπτά που ξεκίνησαν αλλά το πρακτορείο Reuters βλέπει θρίλερ με την εκταμίευση της δόσης.
Σύμφωνα πάντα με το διεθνές πρακτορείο, το ΔΝΤ, είναι έτοιμο να «παγώσει» την διαδικασία, αν δεν καλυφθεί προηγουμένως το δημοσιονομικό κενό.

Για ακόμα μια φορά ανώνυμοι αξιωματούχοι που εμφανίζονται ως πηγές της ευρωζώνης λένε ότι υπάρχει αβεβαιότητα σε σχέση με την εκταμίευση της επόμενης δόσης και δεν αποκλείουν τμηματική καταβολή της.
Σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI «η Ελλάδα δεν πληροί ακόμα τις προϋποθέσεις για να λάβει τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ».
Όπως λέει, «η αναδιάρθρωση του δημοσίου δεν έχει προχωρήσει όπως προβλέπει το πρόγραμμα του Μνημονίου».
Αν συμβεί αυτό, η Ελλάδα μπορεί να λάβει 2 δις από την δόση των 8,1 δισ έως το τέλος Αυγούστου και τα υπόλοιπα τον Σεπτέμβριο.
Στο κλίμα αυτό που δημιουργείται από το εξωτερικό αξίζει να προσθέσει κανείς και τα λόγια υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία, «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα». Αυτή τη φορά φαίνεται πως η κυβέρνηση έρχεται άμεσα αντιμέτωπη με την παταγώδη αποτυχία έναντι των προαπαιτουμένων.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου