Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

"Ο Χώρος για προσωπικές στρατηγικές απλά ανύπαρκτος"



κωστας παντελακης
Tου Κώστα Παντελάκη*

Το ζητούμενο είναι αν προέκυψε αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας μας, από την Προταση Δυσπιστιας, και αν αυτή γίνεται αποδεκτή από τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
Τα "επαναστατικά" τους αντανακλαστικά ΔΕΝ τους επιτρέπουν να αντιληφθουν πως σε περιόδους οξυμένης κοινωνικής κρίσης,το ιδεολογικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο εθνικό συμφέρον και όπως όταν τα προβλήματα λαμβάνουν εθνικό χαρακτήρα οι λύσεις είναι εθνικές. 
Η Ηγεμονία και το Ηθικό πλεονέκτημα δεν κατακτάται απο γηπεδικού χαρακτήρα συμπεριφοράς ούτε απο συμπεριφορές και στάσεις που δεν φέρουν κανένα στοιχείο πολιτικού πολιτισμού. 
Δεν πραγματώνεται η Ηγεμονία μέσα απο σφοδρότατες λεκτικές αντιπαραθέσεις , απο ύβρεις και ανοικείους χαρακτηρισμούς. 
Ακομη ...οσοι βαυκαλίζονται με την αυταπάτη της επανόδου σε εποχές πλασματικής ευμάρειας, να γνωρίζουν πως η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, επώδυνη. 

Σε μια κατάσταση όπου οι μαγικές λύσεις των όποιων Χουντίνι της πολιτικής μας ζωής δεν φέρουν καμιά αξία,αυτο το επόμενο μεταβατικό στάδιο πρέπει να προβληματίζει τον πολιτικό κόσμο.
Άλλωστε πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν,ας το έχουν αυτό κατά νού οι όποιοι πολιτικές αστέρες "χαριεντίζονται",την ώρα που η Κοινωνία βιώνει μαι πραγματική τραγωδία. 
Αν θεωρούν κάποιοι πως απέχουν τα όσα λαμβάνουν σήμερα χώρα απο τα όσα έγιναν στα εβραϊκά Γκέτο της ανατολικής Ευρώπης, πλανώνται πλάνην οικτράν. 
Τα ερωτήματα αμείλικτα. 
Πόσο απέχουν οι κυβερνήσεις του Νότου σημερινές ή μελλοντικές απο το να έχουν τον χαρακτήρα των διορισμένων ηγεσιών των Γκέτο;
Τι απέφερε η υπακοή στα κελεύσματα του γερμανικού Ηγεμόνα και τι θα αποφέρει η τυχόν ανυπακοή; 
Πόσοι Έλληνες θα θυσιαστούν στο βωμό της οικονομικής και κοινωνικής σταθεροποίησης και πώς;
Πόσο εύκολα είναι να κρύβεις πίσω απο "λογικά σχήματα" τύπου ισχυρής κυβέρνησης τετραετίας την καταστροφή του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας; Τι θα σημάνει για το αύριο η πρόταξη των λογικών, των "παγκόσμιων αγορών";
Πώς η Ελληνική κυβέρνηση, σημερινή η αυριανή θα εξαναγκάσει τους Γερμανούς σε παραχωρήσεις ή αλλαγή του σχεδίου; . 
Ερωτω αν μπορεί να βασιστεί η Ελληνική διπλωματία, στα κινήματα του Ευρωπαϊκού νότου και τα κινήματα ευρωσκεπτικισμού.
Δεν περισσεύει λοιπόν κανεις, απο αυτή την εθνική αναγκαιότητα.




*Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου