Συνεδριάζει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, ενώ την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο επί της οδού Συγγρού ημερίδα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου θα είναι η στάση του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το πολιτικό στίγμα των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα τεθεί και το θέμα της συνεργασίας του κόμματος με τον Βύρωνα Πολύδωρα, το οποίο άνοιξε ο Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο κ. Πολύδωρας αφήνει ανοιχτό το θέμα το ενδεχόμενο συνάντησης με τον κ. Καμμένο λέγοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα δούμε».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προταθεί στο Εθνικό Συμβούλιο «να στρογγυλέψει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη συνεργασία με στελέχη που θα ήθελαν να συνεργαστούν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά έχουν ψηφίσει στο παρελθόν τα μνημόνια, και σήμερα είναι αντίθετα με την κυβερνητική πολιτική».
Σημειώνεται ότι με απόφαση του Συνεδρίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν συνεργάζονται μέχρι τώρα, με στελέχη που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο και αποκλείουν επίσης μελλοντική συνεργασία.
Στελέχη του κόμματος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμαναν ότι εάν χαλαρώσουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμαχία με στελέχη που είχαν ψηφίσει μνημόνια, αλλά σήμερα είναι απέναντι, μπορούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «να προσελκύσουν ανθρώπους καταξιωμένους για να ενισχύσουν την κοινή προσπάθεια».
Αναφορικά με τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι θα προταθεί να στηριχτούν άτομα με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες και ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση. «Συνεργαζόμαστε με τους πάντες πλην ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής» τόνισε το υψηλόβαθμο κοινοβουλευτικό στέλεχος των ΑΝΕΛ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε ότι θα «αναζητηθούν και υποψήφιοι του κόμματος σε κάποιες περιοχές».
parapolitika.gr