Στο παιχνίδι της διεκδίκησης της δηµαρχίας του Κιλκίς φαίνεται πως επιθυµεί να µπει ο Γιώργος Συµπιλίδης, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να ιχνηλατεί το τοπίο για το συγκεκριµένο εγχείρηµα.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνοµά του µε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δίνει το «παρών» σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις κοινωνικών φορέων της περιοχής, ενώ συµµετείχε ενεργά σε δράσεις στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Μάλιστα, είναι κοινό µυστικό στην πόλη πως ο πρώην βουλευτής έχει εκφραστεί θετικά σε συνοµιλητές του για την προοπτική αυτή, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Εξάλλου, πρόκειται για µια λύση που θα βόλευε και τη Νέα ∆ηµοκρατία, αφού ο ακριτικός δήµος αποτελεί µεγάλο «πονοκέφαλο» για τη Συγγρού, λόγω της αναστάτωσης που δηµιουργήθηκε µε φόντο τις δικαστικές περιπέτειες του εκλεγµένου δηµάρχου, Βαγγέλη Μπαλάσκα (τέθηκε σε αργία). Το αρνητικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι σχέσεις του Συµπιλίδη µε κορυφαία στελέχη της Ν.∆. κάθε άλλο παρά σε καλό επίπεδο βρίσκονται, παρά τη διαχρονική φιλία που τον ενώνει µε τον Αντώνη Σαµαρά.

Βλέπετε, ο πρώην βουλευτής χρεώνει στους εν λόγω κύκλους το «κόψιµό» του από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών του 2012, µε το κλίµα να γίνεται ακόµη χειρότερο µετά την αποµάκρυνση της θυγατέρας του από το κόµµα (εργαζόταν στο γραφείο Τύπου).

Σύµφωνα µε πρόσωπα του περιβάλλοντος του Γιώργου Συµπιλίδη, ο τελευταίος θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του πιθανότατα εντός του τρέχοντος µηνός, µε τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγµατα στην περιοχή να στοιχηµατίζουν υπέρ της καθόδου του στην εκλογική µάχη. Αλλωστε, εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρά ερείσµατα στην πόλη που τον ανέδειξε πολιτικά.


parapolitika.gr