Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κράζουν τον Τζιτζικώστα τα τσιράκια του Πάχτα



 Ο κ. Τζιτζικώστας ένιψε τα χείρας του αποφεύγοντας να πάρει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος, ενώ έριξε ευθύνες για το κακοπαιγμένο σήριαλ των αντιδράσεων με το περιβαλλοντικό πρόσχημα στην κυβέρνηση και στην ενημέρωση που δεν έκανε σωστά όπως ισχυρίστηκε.

Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα ήταν η εξής:
«Ως αρχή είμαι υπέρ των επενδύσεων γιατί χωρίς τις επενδύσεις, τον ιδιωτικό τομέα, τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν πρόκειται ποτέ αυτή η χώρα να ξεκολλήσει. Αν με ρωτάτε στην ζυγαριά αν βάζω τις θέσεις εργασίας σε μια επένδυση στην οποία  ενδεχομένως να καταστρέφει το περιβάλλον, να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων, θα σας πω σε καμία περίπτωση» προσθέτει.

 «Δεν έχει γίνει η σωστή ενημέρωση από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του έργου».

Παρ' όλο που δεν διαθέτουμε τον υψηλό δείκτη ευφυίας του αντίχρυσου "οργανισμού" και των προθύμων υποτακτικών του, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε γιατί ο κ. Τζιτζικώστας προσφεύγει σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις. 

Δε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στην υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Γιώργου και κατ' επέκταση προβλήματα στη διαδικασία ψηφοσυλλογής του συνδυασμού του ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Έτσι όμως θα βγούμε από το αδιέξοδο και τη βαθύτατη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα; Με παλαιοκομματικές πρακτικές που επιτάσσουν το χάιδεμα των αυτιών προς τέρψιν της ψηφοθηρίας;

Είναι δυνατόν, ο κ. Τζιτζικώστας να μην έχει καταλάβει ακόμη, πως αυτές οι αντιδράσεις εναντίον της πλέον αρχέγονης παραγωγικής δραστηριότητας της ΒΑ Χαλκιδικής που είναι η μεταλλευτική, υποκινούνται και υπαγορεύονται από συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και δεν έχουν καμία σχέση με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, ή με ζητήματα ενημέρωσης;

Πότε επιτέλους η πολιτική και οι πολιτικοί θα σταθούν στο ύψος των πολύ κρίσιμων περιστάσεων που βρισκόμαστε;
Τι άλλο περιμένουν να γίνει για να αποκηρύξουν χρεοκοπημένες πρακτικές του παρελθόντος και να συμβάλλουν ουσιαστικά έτσι ώστε αυτή η χώρα εκτός από πολιτικούς να φτάσει στο σημείο να ξαναπαράξει και προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία;
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου