Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

«Σφίγγουν τα γάλατα» για την κυβέρνηση

«Σφίγγουν τα γάλατα» για την κυβέρνηση
-Πονοκέφαλος στο Μαξίμου από το «αντάρτικο» για το γάλα -Τζαμτζής, Κασσής, Μωραΐτης, Χαρακόπουλος απειλούν με καταψήφιση στη Βουλή
Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για τη συμφωνία με την τρόικα.
Στην κυβερνητική πλειοψηφία έχει διαμορφωθεί μια ομάδα η οποία διαμηνύει ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα όπως οι ομαδικές απολύσεις, η μικρή ΔΕΗ, το γάλα και τα φάρμακα.
Το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην βουλή με την μορφή του κατ’ επείγοντος και θα περιλαμβάνει τρία άρθρα.
Το πρώτο θα αφορά τις τράπεζες, το δεύτερο τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και το τρίτο άρθρο θα περιλαμβάνει το μίνι φορολογικό.
Μετά τον Μιχάλη Κασσή και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, ένας ακόμη κυβερνητικός βουλευτής, ο Θάνος Μωραΐτης του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να κατακρίνει την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλος απειλεί ακόμα και με παραίτηση εάν έρθουν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για το «φρέσκο» γάλα.
«Τις τελικές μου αποφάσεις θα τις λάβω αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής» δήλωσε ο Μ. Χαρακόπουλος δείχνοντας ότι περιμένει την επιστροφή του πρωθυπουργού προκειμένου να επιδιώξει συνάντηση μαζί του.
Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να ψηφιστούν τα συμφωνηθέντα στη Βουλής χωρίς αιφνιδιασμούς. Άλλωστε η ενδεχόμενη παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά για το θέμα του γάλακτος, έχει επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα.
Επίσης, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει την τροπολογία για την μικρή ΔΕΗ, φλερτάροντας με τη διαγραφή.
Παράλληλα, στο θέμα των τραπεζών υπάρχει εκφρασμένη αντίθεση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου τον οποίο αναμένεται να ενημερώσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Συνεργάτες των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου έχουν ήδη ξεκινήσει το γνωστό «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να συγκαλέσουν τις ΚΟ των κομμάτων τους.
Κύκλοι του Μαξίμου διαμηνύουν πως οι βουλευτές τίθενται προ των ευθυνών τους. «Ας ρίξουν την κυβέρνηση για το γάλα» λένε. Το θέμα είναι πως το ζήτημα του γάλακτος δεν είναι μικρό και όπως όλα δείχνουν θα προκαλέσει κραδασμούς στην δικομματική κυβέρνηση. 





newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου