Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Θα συνεργαζόμουν ξανά υπό προϋποθέσεις με τον Σαμαρά»

 


«Δεν θα έλεγα όχι σε μια συνεργασία ξανά με τον Αντώνη Σαμαρά, υπό προϋποθέσεις όμως. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον πρωθυπουργό, με την πολιτική που ακολουθείται διαφώνησα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης…

μιλώντας στην εκπομπή Live U και στην Πόπη Τσαπανίδου.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.
«Είναι μία συμφωνία γεμάτη από υποχωρήσεις αναφορικά με την στάση που έπρεπε να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση. Για παράδειγμα: Έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που καθορίζεται στα 2,9 δισ. Αυτό βέβαια προέκυψε, αν θέλετε, με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με την υπερφορολόγηση, από το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει εξοφλήσει υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε φυσικά πρόσωπα. Αλλά εν πάση περιπτώσει προέκυψε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που δεν θέλω να υποτιμήσω», είπε ο κ. Κουβέλης.
Και πρόσθεσε: «Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα, τα 2,9 δισ. δεν μπορεί να φτάσει στη διανομή του τα 500-600 εκατ., με το δεδομένο ότι είναι συμφωνία με τους εταίρους ότι το 70% το οποίο προκύπτει ως αποτέλεσμα της επιτυχίας των στόχων πρέπει να γυρίσει στην κοινωνία. Επομένως από τα 2,9 δισ. ευρώ θα έπρεπε να έχουν γυρίσει στην ελληνική κοινωνία περίπου 2 δισεκατομμύρια».
πηγή:voltairosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου