Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

"Τρίζει" η ακίνητη ιδιοκτησία σε όλη την Ευρώπη

Έρχεται νέο "χαράτσι" από την Ε.Ε

Σοβαρές αλλαγές θα επέλθουν στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μετά τις σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που συζητούνται στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

 Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής και εσαεί αναβάθμισης των παλαιών, κυρίως, κτιρίων χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν θεσμοθετημένα κίνητρα σε επίπεδο ΕΕ και εθνικό επίπεδο ώστε οι ιδιοκτήτες κτιρίων να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε περαιτέρω εργασίες ενεργειακής, και όχι μόνο, αποκατάστασης των κτιρίων τους.


Το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, σε περίπτωση που υιοθετηθούν τα νέα μέτρα. Οι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης βλέπουν την περιουσία τους να απαξιώνεται, το­νίζουν ότι συμφωνούν με τις προ­τάσεις για αναβαθμίσεις, ωστόσο ζητούν χρηματοδότηση καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε νέες επιβαρύνσεις.

Με το προκάλυμμα των καλύτερων συνθηκών διαμονής και εργασίας στα κτίρια, την ενεργειακή αναβάθμιση που θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και την υγεία των ενοίκων, τα "λόμπι των επαγγελματιών" που κάνουν τις προτάσεις δεν καταθέτουν προγράμματα χρηματοδότησης και κίνητρα. Κάτι που σημαίνει ότι τα χαράτσια θα τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες από την τσέπη τους.

Οι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα, δεν είναι αρνητικοί στις προτάσεις για αναβαθμίσεις, ωστόσο, ζητούν να προβλευτούν και κίνητρα καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε νέες επιβαρύνσεις.
Newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου